avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere minor

De la 1 octombrie salariul fostului sot se va majora cu 25%. Daca pun actiunea de majorare a pensiei de intretinere la acea data, aceasta se va calcula la salariul lui din octombrie? Pot sa cer stabilirea pensiei procentual si nu in suma fixa? daca da,acest procent se va aplica automat la urmatoarele majorari salariale?
Cel mai recent răspuns: irinaursu , utilizator 16:34, 24 Septembrie 2015
Trebuie sa mentionati in cerere ca solicitati pensia de la data introducerii (adica octombrie).
Nu se poate procentual, trebuie suma.
De ce nu se poate procentual?
Tocmai, dacă veți cere în procent, acesta se aplica la salariul lui fie ca va creste sau scădea.
Dacă veți cere în suma, aceasta se va indexa trimestrial.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara Gabriela Cristina D Gabriela Cristina D Buna seara! Sunt divortata de 4 ani si,desi fostul sot a fost promovat si i s-a marit salariul, nu am facut nici un demers pana acum pentru majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Iulia_19_79 Iulia_19_79 Buna ziua ,am divorțat în 2011,la vremea aceea salariul minim pe economie era foarte mic,pensia alimentara s-a stabilit la fabuloasa suma de 145 de lei ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)