avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca am contract individual de munca de 4 ore...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca am contract individual de munca de 4 ore...

Buna ziua
Lucrez de 2 zile la un magazin de imbracaminte si mi sa facut carte de munca de 4h ( chear daca eu am program de la 9:30- 20:30), vreau sa imi dau demisa. La cartea aceasta de munca de 4 h ,se mai da preaviz?
Mentionez faptul ca eu o sa raman pana la sfarsitul luni , pana gaseste alta fata si inca nici nu mia adus acel contract pt al semna.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 19 Septembrie 2015
Carnetul de munca a fost inlocuit incepand cu 2011 de Contract individual de munca care se inscrie in REVISAL.
Puteti sesiza ITM referitor la programul de lucru si plata doar pentru 4 ore cat sustineti ca aveti carnet de munca.
Daca nu ati semnat niciun CIM se cheama ca lucrati al negru si orice control din partea ITM se va lasa cu sanctiuni contraventionale.
Daca nu aveti CIM despre ce preaviz mai poate fi vorba ?
Carnetul de munca nu a fost inlocuit de c.i.m., incepand cu 01.01.2011 s-a abrogat Decretul 92/1976 privind carnetul de munca. Altfel spus, incepand cu aceasta data nu se mai fac inscrieri in carnetul de munca privind activitatea desfasurata dupa aceasta data.

Chiar daca aveti c.i.m cu timp partial in caz de demisie se poate efectua preaviz.
Termenul de preaviz fiind cel mentionat in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completari carnet de munca claudiav72 claudiav72 Am fost angajata cu contract de munca la un singur angajator timp de cca 20 ani. La 10 iulie 2009 am nascut o fetita. Am avut concediu pre si post natal (2ani ... (vezi toată discuția)
Returnare carte de munca csaceanul csaceanul salut! as vrea sa stiu care este termenul legal de returnare a cartii de munca dupa demisie (in cat timp ar trebui sa primesc cartea de munca de la fostul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind completare carte de munca!! elisa1 elisa1 Buna ziua, Am lucrat la o firma de publicitate.Data semnarii contractului a fost 23.06.2010. In luna decembrie 31.2010 am incetat activitatea cu acordul ... (vezi toată discuția)