avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spiru Haret
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spiru Haret

Ieri 14.07.2009, MECI a publicat 2 liste cu specializarile si formele de invatamant acreditate sau autorizate provizoriu din cadrul Universitatii Spiru Haret, precum si o lista cu centrele ID care functioneaza ilegal. Eu sunt din Timisoara si in 30.06.2009 am dat examenul de licenta pentru specializarea MARKETING, forma de invatamant ID.
Acum din cauza celor 2 liste sunt pus in incurcatura. In prima lista specializarea MARKETING forma ID este autorizata provizoriu, iar in a doua lista centrul din Timisoara este ilegal.
La ce se refera:
1) Centrul este ilegal numai pentru formele de invatamant ce nu apar in prima lista sau pentru toate?
2) Diploma de licenta va fi emisa de MECI?
Doresc sa mai mentionez ca in conformitate cu HG 635/2008 specializarea MARKETING, forma de invatamant ID este autorizata provizoriu.
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 15:34, 20 Iulie 2009
Daca intrati pe Realitatea.net.gasiti lista cu centrele din tara ale Universitati Spiru Haret care functioneaza ilegal.
Tot aici veti lua la cunostinta de facultatile din cadrul Universitati ID si FR carora li se vor anula diplomele de licenta pentru perioada 2002-2009. :)
Multumesc pentru raspuns dar tot nu ma ajuta.
Daca specializarea marketing, forma de invatamant ID, prin HG 635/2008 este autorizata provizoriu, dar centrul din Timisoara functioneaza ilegal, ar fi trebuit sa ma duc sa dau licenta si celelalte examene de an la Bucuresti? Spun la Bucuresti, deoarece de la centrul din Timisoara am fost informat ca apartin de facultatea din Bucuresti, deoarece Timisoara nu are facultati din cadrul USH.
Nu am gasit nicaieri, pana in 14.07.2009, o lista cu centrele care functioneaza legal/ilegal.
La Realitatea, dna ministru a spus foarte clar ca vor fi recunoscute numai diplomele specializarilor acreditate sau cu autorizatie provizorie. Din HG 635/2008 sunt in regula, banuiesc, dar centrul care functioneaza ilegal imi creaza probleme.
Functioneaza ilegal, spre exemplu, pentru specializarea drept, forma ID, care este adevarat nu apare in HG 635/2008 cu aceasta forma de invatamant, sau pentru toate specializarile?
In HG 635/2008, anexa 3 poz 6 Univ. "Spiru Haret" este autorizata sa functioneze inclusiv forma ID pentru anumite specializari.
Nu ar trebui sa existe probleme pentru absolventi, inclusiv cei din acest an. Cei de la minister au stiut ca se fac inscrieri la aceasta universitate dar nu au schitat niciun gest de a stopa eventualele ilegalitati si de a nu mai permite continuarea inscrierilor. Ar fi o mare bataie de joc din partea ministerului pentru tinerii care au fost lasati sa urmeze si sa sa se bucure de reusita absolvirii. Consider ca pentru cei care au absolvit trebuiesc recunoscute diplomele iar pentru cei care sunt inscrisi, gasita o solutie de finalizare. Ar fi pacat ca acesti tineri sa piarda inutil ani importanti. Din acest an sa se faca cunoscut prin toate mijloacele, care universitati si specializari sunt acreditate. Este mai importanta o asemenea informare a publicului decat "mizeriile" ce se intampla in viata politica.
A spus cineva pana la aparitia HG 749/2009 ca anumite centre teritoriale functioneaza ilegal?
Ati vazut anii trecuti o lista asemanatoare cu cea aparuta acum?
Eu inteleg ca odata cu aparitia HG 749/2009 universitatile ce nu sunt nominalizate prin acest act au obligatia ca pana in septembrie sa rezolve problema acreditarii inclusiv a centrelor teritoriale din lista . Daca nu, vor functiona ilegal. Ca orice act normativ produce efecte pentru viitor rezultand de aici ca incepand cu toamna lui 2009, daca centrele teritoriale nu obtin acreditare nu trebuie sa ne inscriem. Eu asa inteleg, dar sa urmarim si evenimentele viitoare functie de care absolventii afectati vor decide masurile reparatorii ce se pot solicita atat ministerului cat si universitatilor.
Nu cred ca trebuie sa spuna cineva ca anumite facultati functioneaza ilegal , este de datoria Senatului Universitatii sau a Facultatii sa anunte studentii, dar ei s-au multumit sa incaseze bani de la studenti si sa taca.

Alte discuții în legătură

Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Recunoastere diploma spiru haret - absolvent al facultatii de drept Lali123 Lali123 Buna ziua, ma adresez dvs cu speranta ca voi primi un raspuns care sa clarifice situatia incerta in care ma aflu (nu numai eu) deoarece contrazice orice ... (vezi toată discuția)
Salariat cu diploma nerecunoscuta adela1978 adela1978 Buna ziua. Apelez la sfaturile Dvs. privind urmatoarea situatie: - cred ca toata lumea deja cunoaste scandalul diplomelor id spiru haret. - avem un ... (vezi toată discuția)