avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Minor dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Minor dubla cetatenie

Minorul are dubla cetatenie si pasaport individual eliberat in Franta.Are nevoie de pasaport eliberat si in Romania? Va veni in Romania cu pasaport francez .La intoarcere din Romania are nevoie de pasap elib in Romania? El este insotit de ambii parinti cu dubla cetatenie rom-franc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:25, 29 Septembrie 2015
Teoretic nu ar avea nevoie. Va legitimati atat dvs. cat si copilul ca cetateni francezi. Unii vor spune ca nu are nevoie, eu zic ca e mai bine sa-i faceti pasaport ca poate dati de un functionar zelos care va ia ca cetateni romani si puteti avea probleme. Are copilul certificat de nastere romanesc?
Justitiarul711 a scris:

Teoretic nu ar avea nevoie.

Nici practic nu are nevoie pentru ca sunt ambii parinti cu el. Probleme in situatii de acest gen - copil cu dubla cetatenie fara pasaport romanesc - apar doar daca e insotit numai de unul dintre parinti si nu se poate prezenta consimtamantul celuilalt pentru iesirea din tara.

Eu am inteles ca nasterea e inregistrata in Romania insa asta nu are importanta in speta.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
Ares-3, moderator
Minorul e nascut in Franta.Este inregistrat acolo dar are dubla cetatenie obtinuta in momentul in care au obtinut si parinti dubla cetatenie.
Tocmai de aceea ziceam ca odata ajunsi in Romania am intalnit spete de genul ca cetatenii nu au fost luati ca cetateni straini la intoarcere ci ca cetateni romani, fiind obligati sa prezinte acte romanesti pentru copil. Sa ne scrieti daca ati intampinat astfel de greutati. Certificat de casatorie romanesc aveti? Ar trebui sa-i faceti copilului certificatul de nastere romanesc(aveati termen 6 luni de la nasterea micutului) si sa-l aveti la indemana in caz de nevoie.
Justitiarul711 a scris:

Tocmai de aceea ziceam ca odata ajunsi in Romania am intalnit spete de genul ca cetatenii nu au fost luati ca cetateni straini la intoarcere ci ca cetateni romani, fiind obligati sa prezinte acte romanesti pentru copil.

Faceti o confuzie. In astfel de situatii nu acte romanesti se cer ci declaratie acord de calatorie in strainatate daca este insotit numai de unul dintre parinti. Cand e cu amandoi nu intreaba nimeni nimic.

Alte discuții în legătură

Cetatean strain vrea sa recunoasca copilul concubinei, consecinte ? steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Va scriu pt o prietena care traieste si munceste legal in Franta, si are cetatenie româna. Ea este in concubinaj cu un domn ... (vezi toată discuția)
Cetatenia canadiana pentru nou nascut in canada din parinti romani iulimunteanu iulimunteanu buna ziua! va rog sa mi spuneti daca este obligatoriu ca parintii unui copil nascut in canada sa fie rezidenti (sau macar unul dintte ei ) pentru ca acesta sa ... (vezi toată discuția)
Cetatenie franceza Antonia .i Antonia .i Buna ziua , ma puteți ajuta cu un răspuns ? Am ub băiețel de 12 ani născut in Franța , ambii părinți romani. Copilul nu are cetățenie romană , ... (vezi toată discuția)