avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot cere partaj ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot cere partaj ?

Buna seara, doresc sa divortez de sotul meu, dar acesta nu doreste sa imi acorde divortul. Nu avem copii impreuna, in schimb el, cand a cumparat apartamentul m-a trecut si pe mine coproprietara. Cumpararea apartamentului s-a facut in timpul casatoriei in urma vanzarii unui alt imobil care, desi initial a fost tot pe numele sotului meu, intabularea respectivului imobil a fost facuta tot in timpul casatoriei, iar la vanzarea acelui imobil a trebuit sa semnez si eu. Ceea ce doresc acum este sa stiu daca imi pot cere jumatatea de apartament sau o cota parte, deoarece sotul meu prin refuzul lui de a imi acorda divortul ma obliga sa stau blocata cu banii, eu neputand face absolut nimic fara acordul lui ca sot. De asemenea cand am plecat am plecat cu niste datorii imense pe care acum nu le pot refinanta nicium pentru ca sunt casatorita si ar trebui sa fac creditele impreuna cu el. In sfarsit, ideea este ca el neacordandu-mi divortul, eu nu pot nici sa imi cumpar un apartament in care sa stau, momentan stau in gazda si ma tot plimb dintr-o parte in alta, iar acesti bani pe care i-am dat pe gazda puteau fi rate la apartamentul meu. De aceea, pentru ca ma forteaza sa fac aceste cheltuieli mi se pare cinstit sa imi dea banii inapoi. Nu mai vorbesc ca toti banii mei s-au dus in apartamentul si masinile lui, eu nefacand nimic pentru mine in toti acesti ani de casnicie. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:30, 22 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei , prin contract de vanzare-cumparare.



Asadar, bunul face parte din comunitatea matrimoniala, este bun comun.( proprietate devalmasa a sotilor ).

Proprietatea devalmasa se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre copartasi nu are individualizata cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.



In urma impartelii (realizata pe cale notariala , prin buna invoiala ) sau in fata instantei de judecata, cota -parte ideala , abastracta, matematica poate fi instrainata, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.


Instanta de judecata va avea in vedere, pentru imparteala, modalitatea de dobandire a bunului imobil.



In probatiune vor fi administrate inscrisuri, interogatoriu , proba testimoniala cu doi martori si expertiza tehnica de specialitate.




Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi egale intre soti ContSters356909 ContSters356909 Buna dimineata! Care sunt drepturile dintre soti asupra bunurilor din timpul casatoriei, in conditiile achizitiei unei case in rate, creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Proces divort si proprietate.... m0ldoo m0ldoo Buna ziua, In urma cu ceva ani am cumparat o proprietetate impreuna cu fratele meu, la momentul respectiv acesta nu era casatorit dar eu da... pe actul de ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri pendre pendre Ma numesc P. Elena am cumparat o casa pe numele meu in timpul casatoriei toate utilitatile apa, curent etc sunt pe numele meu iar fostul sot a parasit ... (vezi toată discuția)