Mai intai vreau sa va arat niste situatii deja intamplate la casele de pariuri de la noi din Romania, situatii in care castigatorul nu si-a primit suma castigata pe motiv de "greseala" la cote:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Sa vedem ce zice regulamentul de la una dintre aceste case de pariuri de exemplu:
"I.3.5) In urma achitarii biletului, clientul primeste biletul de joc (ce contine toate informatiile de mai sus) a carui copie magnetica se regaseste in memoria sistemuluiinformatic si accepta datele inscrise in el, inclusiv cursurile (cotele) evenimentelor. I.3.6) În caz de erori la tiparire, erori pe Bilet sau erori ale datelor introduse în baza de date, Organizatorul îsi rezerva dreptul de a considera pariurile ca fiind nule sau de a le valida la Cotele corecte, chiar daca descoperirea erorilor apare dupa finalizarea Evenimentului/lor ce compun Biletul respectiv. Fiecare pariu a carui cota in momentul acceptarii, realizarii, desfasurarii pariului nu corespunde cotei reale de pe piata va fi declarat ca avand cota 1.00."
"I.6.5) Situatii in care se aplica regula pariului nul:"
"I6.5.3) În cazul definirii eronate a unui eveniment, pariul pe acel eveniment este nul (nu este valabil) si se calculeaza cursul 1.00."
"I.6.5.4) În cazul greselilor aparute la tiparirea evenimentului"
Dupa cum vedeti, orice casa de pariuri se apara prin propriul regulament pe care il accepti in mod automat daca vrei sa joci la ei. Cu alte cuvinte, daca ei vor sa-ti dea banii, ti-i vor da, daca nu, nu.
Daca joci online sa zicem ca ti-ar putea modifica chiar de sub nas cotele in caz de un castig mai mare si sa iti dea mai putini bani, in fond nu ai nici o dovada ca a fost asa cum zici tu, dar in cazul in care joci live, adica cu bilet tiparit, atunci nu iti mai pot lua biletul din mana si sa ti-l modifice. Am dreptate ?
Ok. Sa presupunem acuma ca m-as apuca sa joc la una dintre casele de pariuri existente la noi in Romania cam vreo 50 de variante de bilete pe care le joc pe fiecare de cate zece-douazeci de ori, pentru castigul maxim posibil pe fiecare bilet. Sa presupunem ca prin minune ca am reusit si am dat lovitura si absolut toate aceste bilete sunt castigatoare, urmand ca sa primim de la casa de pariuri respectiva o suma colosala.
Situatia nu este deloc fantastica avand in vedere ca sunt multi pariori care joaca in acest fel asa ca va rog sa nu vi se para ilar sau naiv ceea ce va spun.
Din cate stiu, la casele de pariuri cand ai castigat te duci cu biletul respectiv si iti da banii iar daca e o suma mai mare iti ia biletul, dupa ce iti scrie sub ochii tai numele pe bilet (unii zic ca li s-a intamplat sa nu le scrie nimic pe bilet), urmand ca intr-o perioada de cateva saptamani pana la o luna sa iti dea castigul.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Sa presupunem ca esti in situatia de mai sus si ai castigat o suma colosala asa cum am descris mai sus, cum ar trebui sa procedezi ca sa fii asigurat ca nu ti se ia biletul si ti se arunca la cosul de gunoi spunandu-ti-se cand te duci dupa castig ca de fapt nici nu ai dat nici un bilet si ca nimeni nu stie nimic ?
Daca faci copie legalizata la notar dupa fiecare bilet, te ajuta cu ceva ?
Ar trebui sa chemi politia sa faca un proces verbal sau ce ar trebui facut ca sa te asiguri ca biletele castigatoare nu dispar ca prin vraja ?
Multumesc pentru ajutor !
PS:
Nu am intentia sa calomniez nici o casa de pariuri live sau online si linkurile de mai sus sunt date doar ca exemplu.