avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces pentru cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces pentru cheltuieli de judecata

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca cheltuieli de judecata pentru un proces a carui cauza a fost respinsa ca inadmisibila se pot cere printr-un proces separat.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:43, 21 Septembrie 2015
Cum să cereți cheltuieli dacă ați pierdut? Nu puteți cere decât când câștigați și doar în cadrul acelui proces.
Sa spunem că cealaltă parte a pierdut și dv ați câștigat, se pot cere dacă au fost cerute în mod expres pe cale separată.
Și cu art. 452 CPC, ce facem? Cum mai putem cere cheltuieli pe cale separată pe Noul Cod de Procedură?
Nu facem nimic, nu știm în ipoteza cărui cod ne aflăm.
Sigur. Putem bănui că o excepție de inadmisibilitate nu se judecă timp de mai mult de 2 ani și 7 luni, taman cam cât s-a scurs de la intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură civilă.B-)
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata pe cale separata nyusziful nyusziful Buna ziua. Intr-un litigiu (dreptul muncii), am solicitat ca parat cheltuieli de judecata pe cale separata, in fond. Am pierdut fondul. Am facut apel, am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Radu Palu Radu Palu In apel avocatul meu nu a aparut. A uitat ca in ziua aceea avem termen de judecata. Am castigat apelul insa mi-a fost respinsa cererea de achitare a ... (vezi toată discuția)
Chitanta onorariu avocat NICULIN NICULIN chitanta onorariu avocat Buna ziua!. Va solicit un raspuns, referitor la depunerea chitantei onorariu avocat de catre parat sau reclamant la dosarul cauzei. ... (vezi toată discuția)