avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... chitanta onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

chitanta onorariu avocat

chitanta onorariu avocat
Buna ziua!.
Va solicit un raspuns, referitor la depunerea chitantei onorariu avocat de catre parat sau reclamant la dosarul cauzei. Daca este corect sa se ceara de catre una din parti , depunerea la dosar a chitantei onorariu de catre partea "adversa" la primele infatisari . conform art. 452, din CPC, =este necesar să se facă dovada existenţei şi întinderii cheltuielilor de judecată, în condiţiile legii=. Nedepunerea acesteia, poate fi un motiv de suspendare a procesului? Se cere in instanta de catre parat, aratand ca exista suspiciunea, de a mari onorariul in avantajul reclamantului, dupa cum arata actiunea in instanta!!!!
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 08:29, 15 Aprilie 2022
Nu exista asa ceva,onorariul se depune pana la inchiderea dezbaterilor in prima instanta, de obicei la ultimul termen.Onorariul poate creste pe parcursul procesului in functie de n factori,cauza dureaza mai mult decat s a estimat initial etcetc.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu exista un moment procesual strict determinat cand se poate depune chitanta sau obligatia de a fi depus la un anumit termen.

Cert este ca pt a solicita obligarea partii adverse la plata cheltuielilor de judecata chitanta trebuie depusa cel mai tarziu inaintea incheierii dezbaterilor.

Tot asa de bine, onorariul poate fi cerut si pe cale separata. In cazul in care doriti sa il cunoasteti solicitati istantei sa vi l comunice si puteti formula concluzii in privinta sumei.

Chitanta nu este un inscris de care sa atarne solutionarea cauzei, astfel incat lipsa ei nu se sanctioneaza cu suspendarea dosarului.
Va multumesc frumos! Avocatul in cauza, chiar isi bate joc de clientii lui!!!!!Cum poate sa-i "pacaleasca" cu astfel de cereri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat- depunere chitanta la dosar pentru acordarea cheltuielilor mihai03 mihai03 Rog sa scuzati pentru aceasta intrebare. Am constatat, pot depune documente pentru justificare, unde onaratiul pentru avocat a fost, in acelasi timp cu decizia ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Radu Palu Radu Palu In apel avocatul meu nu a aparut. A uitat ca in ziua aceea avem termen de judecata. Am castigat apelul insa mi-a fost respinsa cererea de achitare a ... (vezi toată discuția)