Au aparut alte subiecte ptr admiterea in avocatura fata de cele de anul trecut/ anii precedenti???
Art. 6 din decizia Presedintelui UNBR 32/13 iulie 2009, ne spune:
Art. 6 - Comisia de elaborare a subiectelor de examen şi a baremurilor de
evaluare şi notare are în principal următoarele atribuţii:
1. elaborarea subiectelor de examen, cu respectarea următoarelor reguli:
a) subiectele să fie în concordanţă cu tematica şi bibliografia aprobate şi
publicate de Consiliul UNBR;
b) subiectele să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să
aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului tematicii şi
bibliografiei, pentru a fi tratate în timpul stabilit; c) să se evite repetarea subiectelor de la examenele anterioare;
d) să asigure, o repartizare echilibrată a materiei în subiectele grupate
se vor folosi ca baza subiectele de anul trecut. Dar probabil ceea ce ai subliniat tu se refera la faptul ca vor incerca sa evite repetarea subiectelor care s-au dat concret anul trecut, prin formularea unor bilete cu subiecte, care sa fie in lista din anexa 2 la Hotarare, dar care nu au fost date anul trecut. De exemplu, daca anul trecut, la baroul Bucuresti, s-a dat uzucapiunea, anul asta nu va mai fi inclusa in subiecte.
Oare? Asta presupune ca trebuie sa ne axam pe ce nu s-a dat atat anul trecut cat si acum doi ani, trei, si tot asa.....??? Unde ajungem?
P.S. (nu cunosc procedura sustinerii examenului anterioara anului trecut)
asta nu inseamna ca trebuie sa eviti ce s-a dat anul trecut. Anul trecut au fost subiecte distincte in fiecare barou din tara, deci ma indoiesc ca au cum sa le elimine pe toate, ar ramane fara nimic. Eu zic doar ce se intelege din clauza respectiva, dupa parerea mea.
buna tuturor,
legat de acest topic as avea si eu o intrebare. Am constatat faptul ca tematica indicata este ceva mai cuprinzatoare decat lista cu subiectele de examen. E clar ca mi-ar conveni sa ma raportez la subiecte, dar nu as vrea sa apara surprize in sensul de a se da la examen subiecte care nu se regasesc in lista mentionata, pe care eu sa nu le fi invatat. Intrebarea este: voi cei care truditi acum pentru acest examen cum veti proceda in legatura cu asta? Multumesc!
eu zic sa citesti dupa tematica, dar sa pui accent pe subiecte. Eu personal asa fac. Citesc o data tot, iar la a doua citire voi trece mai usor prin partea care nu e inclusa in subiecte si ma voi axa pe acestea.