este un act aditional separat de contractul de munca si separat de contractul de confidentialitate. Si spune ca sunt obligata sa merg la curs, sa frecventez cursurile si sa obtin calificativele de promovare, si mai spune ca subsemnata se obliga sa lucreze pe o perioada de cel putin 12 luni de la terminarea cursului de formare profesionala la locul de munca stabilit in raport cu pregattirea, specializarea. In cazul in care contractul de munca inceteaza la solicitarea sau din vina angajatului inainte de expirarea termenului stabilit cheltuielile cu formarea profesionala vor fi recuperate astfel cheltuielile totale generate de pregatirea profesionala in care intra transportul cazarea diurna taxa de participare se imparte la numarul de luni pentru care se obliga prin prezentul act sa lucreze dupa terminarea cursului inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea termenului si corectate cu indicele de inflatie anuntat de Banca Nationala de la data efectuarii platilor. ( nu inteleg partea asta)
Momentan, adica de azi am 10 zile de concediu medical pentru ca am probleme de sanatate mai exact cu spatele si am recomandat repaus si alte tratamente. Contractul de munca este pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 de zile. Poate ma ajutati sa gasesc o varianta acceptabila pentru a incheia contractul cu ei.
Multumesc frumos!
Nu prea exista decat varianta concedierii dvs de catre angajator.
Art. 198 C.mun.
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
(3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
(4) Obligatia prevazuta la alin. (3) revine si salariatilor care au fost concediati in perioada stabilita prin actul aditional, pentru motive disciplinare, sau al caror contract individual de munca a incetat ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 60 de zile, a condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru o infractiune in legatura cu munca lor, precum si in cazul in care instanta penala a pronuntat interdictia de exercitare a profesiei, temporar sau definitiv.
Cheltuielile pe care trebuie să le restituie salariatul în condiţiile art. 195 alin. (3) din Codul muncii nu includ nici salariul şi nici indemnizaţia încasate de acesta în timpul formei de pregătire profesională. Suma pe care trebuie să o restituie salariatul cu titlu de cheltuieli nu trebuie să fie disproporţionată faţă de cheltuielile reale făcute de angajator, având în vedere că textul art. 195 din Codul muncii nu urmăreşte lipsirea salariatului de dreptul de a demisiona. Pe de altă parte, art. 195 din Codul muncii nu garantează salariatului locul de muncă pentru o anumită perioadă de timp, de minim trei ani. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 300)