avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea indemnizatiei creste copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea indemnizatiei creste copil

Ma aflu in concediu crestere copil, in aceasta perioada am terminat un curs cu fonduri europene in urma caruia urmeaza sa primesc o suma mai mare decat cea prevazuta de lege ca fiind admisa (3000 ron). Va rog sa-mi spuneti daca se poate sa-mi opreasca indemizatia si pe ce perioada?
Cel mai recent răspuns: cleopatra2015 , utilizator 21:58, 23 Septembrie 2015
Pentru aceste sume primite din fonduri europene vi se retine impozit pe venit?
Veniturile sunt neimpozabile.
1. - Suma maxima admisa de lege, 3.000 lei pe an calendaristic, se refera la veniturile impozabile din activitati profesionale.
- In cazul dvs. nu este vorba de o activitate profesionala iar venitul este neimpozabil.
- Deci puteti cumula aceste venituri cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Daca vreti un raspuns oficial va puteti adresa ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic + pfa Diana_B Diana_B Buna ziua, Poate o angajata cu contract individual de munca la o firma sa intre in concediu de crestere a copilului de 2 ani si in acelasi timp sa realizeze ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa pe perioada ccc? oanaharsa oanaharsa Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului si nu stiu daca este obligatoriu sa imi suspend activitatea PFA. Sunt angajata cu norma ... (vezi toată discuția)
In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)