avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC + PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC + PFA

Buna ziua,

Poate o angajata cu contract individual de munca la o firma sa intre in concediu de crestere a copilului de 2 ani si in acelasi timp sa realizeze venituri provenite din fonduri europene (subventii pentru activitati agricole)? Aceste venituri depasesc plafonul de 3000 lei/ an. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:51, 5 Noiembrie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspendati una din activitati (banuiesc ca veti suspenda contractul individual de munca).

2. In timp ce beneficiati de indemnizatie pentru CCC puteti avea venituri profesionale impozabile din alte activitati dar aceste venituri sa nu depaseasca 3.000 lei pe an calendaristic.

3. Fiind vorba de fonduri europene (nu stiu daca ele sunt impozabile) puteti sa intrebati direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea indemnizatiei creste copil cleopatra2015 cleopatra2015 Ma aflu in concediu crestere copil, in aceasta perioada am terminat un curs cu fonduri europene in urma caruia urmeaza sa primesc o suma mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa pe perioada ccc? oanaharsa oanaharsa Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului si nu stiu daca este obligatoriu sa imi suspend activitatea PFA. Sunt angajata cu norma ... (vezi toată discuția)