avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Situatii financiare exercitiu financiar diferit de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Situatii financiare exercitiu financiar diferit de anul calendaristic

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema:
O societate comerciale inregistrata in Romania a optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic. Data aleasa pentru incheierea anului este 31.03.N. Am cautat peste tot informatii referitor la formatul situatiilor financiare pentru anul ales, incepand cu cel de-al doilea an. Exista formularul 1042 de bilant, dar la acesta trebuie sa se ataseze efectiv situatiile financiare semnate de persoanele abilitate. In legislatie se fac precizari referitor la situatiile financiare pentru primul an: trebuie sa contina 3 coloane pentru comparabilitate. Pentru anii urmatori se spune doar ca trebuie sa respecte prevederile legale.

In acest caz, se foloseste formularul de bilant pentru 31.12.N, dupa completare se taie efectiv cu pixul data si se scrie data corecta? Sau se foloseste un formular de bilant in format editabil (Word sau Excel)?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Bilant de lichidare silviu1958 silviu1958 Va rog sa ma ajutati cu formularul pentru \"Bilant de lichidare\". Mentionez ca este vorba de ultima etapa la Oficiul Registrului Comertului, pentru ... (vezi toată discuția)
Bilant de inchidere srl simoalin simoalin Buna ziua, Am si eu de intocmit bilantul de inchidere la un SRL. Am citit postarile de pe forum pe acest subiect, insa mi-a ramas neclar pe ce formular se ... (vezi toată discuția)
Bilant on line George Moraru George Moraru Am inteles ca se pot depune bilanturi on-line cu semnatura digitala. Dar notele si alte declaratii se depun in format zip nu mai mare de 10 MB. A aflat cineva ... (vezi toată discuția)