avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Domeniu cu numele meu folosit de alte persoane
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Domeniu cu numele meu folosit de alte persoane

Buna ziua,

Acum cateva luni mi-a expirat domeniul pe care mi-l inchiriasem cu numele meu. Cand am vrut sa il reinnoiesc am descoperit ca a fost inchiriat in schimb de altcineva care il foloseste ca blog cu un discurs destul de agresiv.

Problema este urmatoarea: domeniul este prenumenume.ro - si nimeni nu mai are acest prenume nume in afara de mine. Asadar cine a inchiriat acest domeniu imi foloseste identitatea. La orice cautare pe Google, de catre un potential angajator va aparea acel domeniu si angajatorul va crede ca acel discurs agresiv este al meu.

Care sunt alternativele pe care le am pentru a rezolva aceasta problema va rog? Multumesc mult de ajutor!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:56, 22 Septembrie 2015
Numele unei persoane nu este marca inregistrata, asa ca singura solutie ar fi cu vorba buna si prin buna intelegere cu detinatorul domeniului de internet.
Mari sanse de asa ceva nu exista. Totusi tinand cont de faptul ca nimeni altcineva in lume nu mai are numele asta cum poate fi legal sa fie folosit de altcineva? N-o fi marca inregistrata, dar nu pot judeca asta ca furt de identitate?
Detinatorul blogului nu pretinde ca ar fi aceeasi persoana cu dvs., adica de acelasi sex, nascut in aceeasi zi, in aceeasi localitate, din aceiasi parinti si nu a incercat sa scoata bani din contul dvs. prezentand o legitimatie falsa.
Ok, si daca obtine foloase financiare din domeniul cu numele meu atunci as avea un argument mai bun? (publicitate online?)
Nu, nici numele proprii, nici pseudonimele nu pot fi protejate la OSIM si nici nu puteti emite pretentii pentru utilizarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare blog de nisa la osim Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, As vrea sa va intreb care ar fi cea mai buna metoda de inregistrare a unui blog de nisa la OSIM, mai exact pe ce clasa? Exemplul este fictiv ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata grigore665 grigore665 Buna ziua, Doresc sa stiu daca o marca inregistrata poate afecta o denumire (exemplu domeniu.ro) inregistrat cu un an inainte ca altcineva sa inregistreze ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)