avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acte de pensionare de la o firma inactiva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acte de pensionare de la o firma inactiva

Buna ziua! Incerc sa o ajut pe mama mea sa-si faca dosarul pentru pensionarea anticipata si ne-am lovit de urmatoarea problema. Aproximativ intre anii 1982 si 1988 a lucrat la o firma din Alba care se numea atunci ACI Alba, intre timp am aflat ca si-ar fi schimbat denumirea in TC Apulum Cons. Actele obtinute de la ACI, au fost refuzate de oficiu pe de pensii din Salaj (actualul domiciliu) pe motiv ca nu ar fi in temeiul legii. Adica, activitatea apare pe cartea de munca, dar nu si gradul de dificultate ceea ce ar ajuta-o pe mama la pensie. Asadar am fost trimisi inapoi spre firma din Alba sa obtinem alte acte. Asa am aflat ca si-ar fi schimbat numele si am reusit sa o gasesc pe net, sub noua denumire, pe o lista a Anaf-ului cu firme inactive. In aceste conditii cine sunt cei care ar putea elibera actele necesare in lipsa fostului angajator? Exista arhive pentru astfel de situatii? Ma gandesc sa fac un drum pana la Alba dar sincer nici nu stiu pe cine sa caut acolo.
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:37, 22 Septembrie 2015
Buna ziua,
Inainte de a pleca la Alba solicitati prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire de la cei care v-au eliberat prima adeverinta sa va explice unde se afla arhivele firmei ce o cautati.
mergeti la aceia si le solicitati actele dorite.
Arhive exista, singura problema este sa dati de urma lor.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta venituri lilly11a lilly11a Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati, deoarece ma confrunt cu urmatoarea situatie: Un fost angajat solicita o adeverinta cu veniturile incasate de la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!! giuliatoc giuliatoc buna ziua.am o problem ,in 2005 am incetat sa mai lucrez la sc. comprel sa.,am plecat s-a muncesc in afra avand 2 copii in scoala si singura nu ma descurcam cu ... (vezi toată discuția)
Reconstituire vechime munca pentru pensie Luciapanin Luciapanin Sunt stabilita in Germania din 1983 si imi pregatesc pensionarea. Mi s-a cerut sa aduc dovada activitatii din Romania , in vederea calcularii pensiei. In ... (vezi toată discuția)