avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributie cas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributie cas

obligatia de inregistrare a contributiei cas se prescrie ? in cati ani ,3 sau 5 ?angajatorul nu a inreg oblig de plata a cas si nu a depus nici declaratia nominala la casa jud de pensii .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 22 Septembrie 2015
Nu exista termen de prescriptie pentru asa ceva.

Codul de procedura fiscala
Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
....

Art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
Multumesc pt raspuns dar ceva imi este neclar ,nu am gasit la art mentionat nimic despre prescriptie....si oricum nu prescriptia dpdv al codul de proc fiscala ma intereseaza ,eu vreau sa stiu daca instanta poate obliga angajatorul sa inregistreze,sa declare si sa plateasca cas aferent unei sume pe care in mod eronat a considerat-o ca fiind neinmpozabila respectiv nu de natura salariala ,suma fixa platita cu titlu de compensatie baneasca conf contract colectiv de munca in 2010,suma care a fost inregistrata ca o cheltuiala de exploatare,deci nu declarat-o si nu a calculat si inreg cas si ,evident,nu a platit cas-ul; ca atare,nu a fost luata in calcul la pensie
O instanta de judecata poate obliga la asa ceva pe un angajator. Este singura autoritate sin stat care poate obliga ope un angajtor sa faca ceva, sa nu faca sau sa dea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articole din cpc vizand prescrierea unor obligatii cas SIE SIE cas constanta cere plata retroactiva din 2005. De asemeni nu tine cont de faptul ca obligativitatea platii se face la peste 5 contracte de inchiriere. Multumim (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Datorii la taxe si impozite locale lore8000 lore8000 Datoriile la taxe si impozite locale se prescriu in 3 ani? Cum poti scapa de ele daca nu le achiti? Ma refer la amenzi si taxe de timbru. (vezi toată discuția)