buna ziua,dupa lucrari strazi din zona am observat diverse crapaturi /fisuri ce au aparut si apar la casa ait la pereti cit si la tavan,lucraile sint de circa 2 ani
mai multi locuitori sint afectati de aceasta problema
ce este de facut?avem doar asigurari oblogatorii dar nu stim efectiv ce se poate face?am dori de la dvs ceva sfaturi/proceduri etc
multumesc anticipat
Buna ziua,am facut reclamatie inclusiv la ISC !de la primarie am primit un raspuns care este de ris !Am facut poze cu utilajele grele ce erau in spatele casei la o SC comerciala.
Am avut veriificare fundatie casa d eun geolog-fundatia zice el ca nu este OK plus si data fiind si traficul greu din zona in aceasta perioada /casa este facuta in 1975 !
Expertul tehnnic chemat a facut o inspectie ,a vazut si pozele cu utilajele .,dar zice ca este cam greu de a chema in judecata !Ce ma sfatuiti?Multumesc frumos!
Desigur cel care produce prejudicii asupra bunurilor unor persoane, trebuie sa raspunda si sa achite despagubiri.
In schimb sarcina probei este in seama pagubitului, Deci dvs. trebuie sa demonstrati cauzalitatea dintre motivul invocat (utilaje grele) si pagubele produse (crapaturi). Paguba consta in cheltuieli de reparatii care trebuiesc dovedite. Cum era casa inainte de inceperea lucrarilor, cum este dupa executarea lor, ce reparatii trebuiesc efectuate pentru readucerea la starea de dinainte?
Chiar daca ati avea o asigurare facultativa, tot nu v-ar ajuta foarte mult, intrucat astfel de riscuri sunt de regula excluderi. "prejudicii cauzate direct sau indirect de: trepidatii (datorate circulatiei rutiere sau pe calea
ferată, de suprafată sau în subteran), tasări, lucrări edilitare si orice lucrări de constructii
sau de interventii, executate la locuinta asigurată sau la alte imobile sau instalatii;"
Astfel singura cale este instanta, in care se va cere o expertiza. Daca se demonstreaza cauzalitatea, puteti avea castig la obligarea firmei respective/ sau a Primarie sa va despagubeasca. Daca nu - NU. Este la aprecierea instantei.
Poate ar trebui solicitata autorizatia de constructie de la Primarie, certificat de urbanism, pentru a vedea daca au fost respectate de soc de constructii.
In acest fel puteti identifica probabil si cui apartine culpa:
- soc de constuctii ca nu a respectat AC/ CU;
- Primariei ca nu a impus masuri de protejare corespunzatoare a locuitorilor.
primarai nu are/nu vrea a elibera CU,cei care au lucrat in zona au profitat de lipsa control al administratiei locale ba mai mult au folosit spatiul unei societati pentru garare utilage grele/spatiu care este in vecinatatea casei unde locuiesc
reclamatiile facute organelor locale au fost cu acelasi tip de raspuns
lupta cu morile de vint cum se zice e periculoasa mai ales cind nimeni din cei abilitati nu isi fac datoria