avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor, recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor, recurs

Am depus o plangere penala pe data de 17.11.2008,am primit rezolutia parchetului pe data de 15.05.2009 (de toata jena, tatal copilului a aratat ca are bani,iar daca copilul nu are ce manca si nu poate sa mearga la scoala, nu-l afecteaza la dezvoltarea fizica,intelectuala sau morala).Pe 19.05.2009,am depus plangerea la prim procuror si nu am primit nimic.Pe 11.06.2009 am depus plangerea la judecatorie.Pe 01.07.2009,am avut prima dezbatere si judecatoarea a acceptat plangerea si a dat un nou termen ,15.07.2009, pt.a-l cita pe tatal copilului.Azi,15.07.2009,judecatorul mi-a spus ca plangerea a ramas fara obiect,pe motiv ca prim procuror a aprobat in parte plangerea mea si se v-a pronunta.Am incercat sa-i explic ca nu am primit nimic in termen legal si totusi este interesul superior al copilului.Raspunsul a fost ca se mai uita peste acte si se pronunta.In acesta situatie care este termenul de recurs.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: araoil , utilizator 17:46, 23 Iulie 2009
araoil a scris:

Am depus o plangere penala pe data de 17.11.2008,am primit rezolutia parchetului pe data de 15.05.2009 (de toata jena, tatal copilului a aratat ca are bani,iar daca copilul nu are ce manca si nu poate sa mearga la scoala, nu-l afecteaza la dezvoltarea fizica,intelectuala sau morala).Pe 19.05.2009,am depus plangerea la prim procuror si nu am primit nimic.Pe 11.06.2009 am depus plangerea la judecatorie.Pe 01.07.2009,am avut prima dezbatere si judecatoarea a acceptat plangerea si a dat un nou termen ,15.07.2009, pt.a-l cita pe tatal copilului.Azi,15.07.2009,judecatorul mi-a spus ca plangerea a ramas fara obiect,pe motiv ca prim procuror a aprobat in parte plangerea mea si se v-a pronunta.Am incercat sa-i explic ca nu am primit nimic in termen legal si totusi este interesul superior al copilului.Raspunsul a fost ca se mai uita peste acte si se pronunta.In acesta situatie care este termenul de recurs.Va multumesc.
Este bine sa urmariti indeaproape problema,pentru ca,la cot de aglomerati sunt judecatorii,este posibil sa se pronunte vizavi de primul raspuns...acela ca,citez 'plingerea a ramas fara obiect...'
Nu stiu daca pe condica apare nr.sentintei,dupa cate am vazut la procesul civil (litigii de munca),in condica a aparut doar admis in totalitate contestatia, nr.de dosar si data.Nu pot sa intelegfaptul ca tatal copilului recunoaste ca a abandonat familia si numaiincepand din august 2008 nu a contribuit cu nimic pentru copilul adoptat.Nu pot sa realizez ce se intampla ca, la dosar am vazut azi ordonanta prim procurorului n care screi o tampenie.Tatal copilului cu rea-credinta nu s-a interesat de codul numeric alminorului pentru a trimite banii de intretinere.Asa ceva nu exista, pentru mandat postal nu este nevoie de CNP, pt.consemnare la CEC nu este nevoie de CNP, dovedit prin act. La Timisoara se judeca dupa ureche ,nu dupa lege.Nu a dat nimic la copil si nici mie nu mi-a achit drepturile din urma si nu vrea sa ma reintegreze, desi asa prevede sentinta si decizia , fiindca ma ameninta ca nu o sa pateasca nimic , pe motiv ca la expertizele judiciare a lucrat cu politia si parchetul si o sa-i ia apararea in orice situatie.Drept sa va spun m-am consultat cu 2 cunostinte ,avocati si in asemenea situatie nu stiau ce sa-mi spuna.Unul zicea ca trebuie sa fac apel,altul recurs si asa m-au ametit complet.
araoil a scris:

Nu stiu daca pe condica apare nr.sentintei,dupa cate am vazut la procesul civil (litigii de munca),
..............Nu a dat nimic la copil ........................ si nu vrea sa ma reintegreze, desi asa prevede sentinta si decizia , ..................

Doamna, nici eu nu mai inteleg nimic din ceea ce ati scris: ba e litigiu de munca, ba e proces penal.
Sublinierea am facut-o sa vedeti cat ati amestecat una cu alta.
La condica apare si numarul sentintei indiferent ca este proces civil sau penal.Intrebati la arhiva.
Diferenta este doar ca termenul pentru exercitarea caii de atac incepe sa curga de la momente diferite.
In penal, daca partea a fost prezenta la judecata termenul curge de la pronuntarea hotararii.Daca partea a fost lipsa la toate termenele de judecata termenul curge de la comunicarea hotararii.
Probabil din cauza necajului nu m-am exprimat corect.Am avut un proces litigiu de munca si l-am castigat.In acest sens trebuia sa ma plateasca din 01.06.2008, pana la reintegrarea efectiva,dar nu vrea.In acest sens veniturile mele sunt zero.Privind plangerea penala sotul meu (sotul meu este si angajatorul),a declarat la politie ca din luna august 2008 nu a contribuit cu nimic pt.intretinerea copilului, iar parchetul mi-a comunicat ca nu este rea credinta a sotului ca, nu a contribuit cu nimic,iar pe copil nu-l afecteaza la dezvoltarea fizica, intelectuala sau morala ca nu are ce sa manance si cele necesare ca sa urmeze scoala.Am facut plangere la prim procuror si in 20 de zile nu am primit nimic.Ieri Am depus plangere la judecatorie si la primul termen, mi-a spus ca se amana pt.15.07.2009, ca sa-l citeze si pe sotul.Ieri 15.07.2009,judecatorul a spus ca plangerea este fara obiect ,fiindca a venit de la prim procuror aprobarea partiala, adica numai abandonul.Azi 16.07.2009,am vazut in condica, respins in baza art.278, indice 1.Ce pot sa fac si cum sa fac, va rog mult ajutati-ma.Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Va rog mult, apel sau recurs araoil araoil Am avut o plangere la parchet,in baza art.208-210;305-306 C.penal.Rezolutia parchetului a fost ca tatal copilului a aratat ca are bani, dar nu i-a dat ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat, situatie fara iesire araoil araoil Am urmatoarea situatie:doua hotarari judecatoresti (tribunal si curte),reintegrarea si drepturi salariale din 01.06.2008.Nu am bani si am depus plangere la ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma araoil araoil Am depus o plangere la parchet pe data de 17.11.2008, art.305-306 si 208-210 c.penal.Pe 15.05.2009, am primit rezolutia, in felul urmator,tatal copilului a ... (vezi toată discuția)