avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog mult, apel sau recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog mult, apel sau recurs

Am avut o plangere la parchet,in baza art.208-210;305-306 C.penal.Rezolutia parchetului a fost ca tatal copilului a aratat ca are bani, dar nu i-a dat copilului.Am contestat-o,la prim procuror,dar n-am primit niciun raspuns,am depus-o la judecatorie, s-a constatat ca se poate trai fara hrana si carte,deci respins,am facut recurs la tribunal si pe 18.12.2009, in condica este trecut respins recursul.Ce mai pot sa fac apel sau recurs. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: araoil , utilizator 21:25, 21 Decembrie 2009
Daca recursul a fost respins inseamna ca ori nu a-ti depus cererea in termenul stabilit de Codul de procedura penala,ori nu s-a indeplinit corect procedura de recurs.
Nu cunosc motivul pentru care s-a respins recursul,detaliati va rog.
In ori ce caz, dupa recurs,care este o cale ordinara de atac,urmeaza caile extraordinare de atac,acestea fiind contestatia in anulare,in cazul in care nu a fost indeplinita, conform art.386 lit.a) - c) C.pro.pen., procedura de citare a partii,pentru termenul la care s-a judecat cauza,sau cand puteti face dovada ca nu a-ti putut respecta termenele de judecata.
Revizuirea este o alt cale extraordinara de atac prin care se poate corecta erorile judiciare comise de catre organele judiciare cu ocazia stabiliri unor situatii de fapt.O alta cale extraordinara de atac este recursul in anulare,dar acesta poate fii introdus de catre procurorul general,din oficiu sau la cererea ministrului justitiei.
Daca s-a judecat si recursul nu mai aveti ce face.
marius33 a scris:

O alta cale extraordinara de atac este recursul in anulare,dar acesta poate fii introdus de catre procurorul general,din oficiu sau la cererea ministrului justitiei.

:tooth:

Si dupa codul de proc. pen. din ce an exista calea asta de atac?
A fost totul in termen legal,judecatoria l-a respins pe data de 15.07.2009, iar recursul la tribunal a fost depus pe data de 21.07.2009. Desi pe data de 18.12.2009,s-a stabilit ca-l accepta, procurorul a fost de acord si a mai spus ca cheltuielile trec in contul statului, iar azi in condica am vazut ,respinge recursul, hotararea nr.907.Avocata mea nu stie cum s-a intamplat si nu stie daca se mai poate face recurs sau apel.Este vorba la furt de un SRL,infiintat in timpul casatoriei si luat in baza unor acte false, iar in privinta copilului, s-a motivat ca tatal copilului a aratat ca are bani, dar nu i-a dat, ca nu stia CNP, ca atare este scutit de obligatii.Ce pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, recurs araoil araoil Am depus o plangere penala pe data de 17.11.2008,am primit rezolutia parchetului pe data de 15.05.2009 (de toata jena, tatal copilului a aratat ca are bani,iar ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac extraodinara a unei decizii definitve a unui tribunal miniko miniko Am formulat o plangere penala cf. art 278 cpp, plangere impotriva solutiilor date de procuror. A fost trimisa in instanta si Judecatoria mi-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare DanyD DanyD Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)