avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli personale firma cu asociat unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli personale firma cu asociat unic

Daca imi deschid o firma cu asociat unic (srl sau srld) pot cheltui in scop personal banii?

Am inteles ca pot lua bani din firma la sfarsitul anului fiscal sub forma de dividende, dar asta nu e o optiune doarece eu am cheltuieli lunare care nu le pot trece pe firma.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:06, 23 Septembrie 2015
Nu puteti cheltui din banii firmei in scopuri personale.
Multumesc de raspuns.

Deci daca eu imi deschid o firma la care voi fi asociat unic nu voi putea face nimic cu banii veniti in acea firma?

Mie mi s-a propus la locul de munca sa trec de la angajat la firma (ca ar fi mai avantajos), dar eu cum pot beneficia de bani (in mod legal)
Poate v-au zis de pfa adica persoana fizica autorizata nu de societate de tip srl? La pfa puteti sa dispuneti de bani cand vreti.
Au mentionat si pfa dar mai mult inclina spre firma ...
Dupa cum a precizat si colega de mai sus, nu puteti sa scoateti castigul din firma de tip srl decat la inceputul anului urmator cand depuneti bilant contabil, hotararti in adunarea generala repartizarea profitului ca dividende si platiti si impozitul de 16% pentru aceste dividende. Deci e bine sa ramaneti la contractul de munca pe care il aveti in prezent cu angajatorul sau in cel mai rau caz sa va autorizati ca pfa si sa semnati un contract de prestari servicii cu beneficiarul. Doar astfel puteti sa beneficiati de castig cand doriti si e si mai simplu cu partea de contabilitate si cu declaratiile de depus.

Alte discuții în legătură

Srl fara angajati - ce taxe plateste asociatul unic? raduma raduma Vreau sa-mi deschid o firma (SRL). Nu am nevoie de angajati pt ca lucrez eu singur. 1. In cazul in care SRLul nu are angajati, doar 1 asociat unic (eu), ... (vezi toată discuția)
Alegerea dintre pfi/pfa/srl la prestări-servicii - job angajare mihaistef mihaistef Bună ziua. Am găsit un job, la care angajatorul îmi impune condiție de angajare ca eu să dețin un PFA/PFI/SRL și să facem un contract de prestări de ... (vezi toată discuția)
Ce este mai avantos in 2015 - srl-d sau pfa pentru prestari servicii? An.Dumi An.Dumi Buna ziua, Suntem doi tineri, prestatori de servicii si am dori sa stim ce ar fi mai avantajos pentru noi, sa ne deschidem un PFA sau un SRL-D pentru 2015? ... (vezi toată discuția)