avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli personale firma cu asociat unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli personale firma cu asociat unic

Daca imi deschid o firma cu asociat unic (srl sau srld) pot cheltui in scop personal banii?

Am inteles ca pot lua bani din firma la sfarsitul anului fiscal sub forma de dividende, dar asta nu e o optiune doarece eu am cheltuieli lunare care nu le pot trece pe firma.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:06, 23 Septembrie 2015
Ati spus "in cel mai rau caz pfa", sa inteleg ca e mai bine angajat decat pfa?
Da, categoric. Cel mai bine e sa aveti acolo salariul si programul de munca standard. Daca o sa prestati pe baza contractului civil cu pfa, nu vi se va mai aplica codul muncii, si sa nu va mai ganditi la concediul de odihna. Va fi efectiv negociere intre doua entitati economice.
Avantajul acelui pfa e ca, daca va permite timpul si tipul de activitate prestata, veti putea avea mai multi beneficiari pentru perioada diferite de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl fara angajati - ce taxe plateste asociatul unic? raduma raduma Vreau sa-mi deschid o firma (SRL). Nu am nevoie de angajati pt ca lucrez eu singur. 1. In cazul in care SRLul nu are angajati, doar 1 asociat unic (eu), ... (vezi toată discuția)
Alegerea dintre pfi/pfa/srl la prestări-servicii - job angajare mihaistef mihaistef Bună ziua. Am găsit un job, la care angajatorul îmi impune condiție de angajare ca eu să dețin un PFA/PFI/SRL și să facem un contract de prestări de ... (vezi toată discuția)
Ce este mai avantos in 2015 - srl-d sau pfa pentru prestari servicii? An.Dumi An.Dumi Buna ziua, Suntem doi tineri, prestatori de servicii si am dori sa stim ce ar fi mai avantajos pentru noi, sa ne deschidem un PFA sau un SRL-D pentru 2015? ... (vezi toată discuția)