avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere luna asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere luna asociatie

Pentru intocmirea corecta a situatiei activ-pasiv se au in vedere incasarile, respectiv platile din cursul unei luni calendaristice. Dupa ce sunt inregistrate, luna se inchide si se trece la urmatoarea. Ce ne facem insa in cazul in care lista pe iunie este afisata pe data de 20 iulie sa zicem? Un proprietar avand dreptul legal sa plateasca in decurs de 20 zile, vom avea scadenta undeva pe data de 10 august a lunii viitoare.

Daca un proprietar va achita in zilele in care dreptul(intre 1 - 10 august), nu va aparea ca restantier, luna iulie fiind deja inchisa si nemaiputandu-se inregistra nimic?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 08:54, 23 Septembrie 2015
Situatia soldurilor este, asa cum arata si denumirea, o oglinda, o poza a elementelor soldurilor la o anumita data si nu evolutia in timp a acestor elemente de activ si pasiv.
Pentru ca intrebati de plati si incasari, luati datele din registrul de casa si din contul bancar. Cititi soldul casei in ultima zi a lunii si acesta-l treceti in situatie. Cititi soldul din banca in ultima zi a lunii si acesta-l treceti in situatie. Nu au legatura aceste soduri cu incasarile si platile trecute sau viitoare. E doar un sold.
Ce intelegewti prin "inchidere luna".
In contabilitatea clasica inchiderea lunii se face in ultima zi a lunii calendaristice.
In practica de administrare inchiderea gestiunii se refera la data lansarii noii liste de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul de casa GHEORGHIAN GHEORGHIAN Închiderea lunară a unui registru de casă este obligatorie a se efectua la sfârşitul unei luni calendaristice respectiv (30-31), s-au în ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie proprietari cristina19824 cristina19824 Buna. Ma puteti lamuri in ceea ce priveste contabilitatea in partida simpla cu care este tinuta asociatia de proprietari? In sensul ca nu ne este clar cum se ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)