avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... relatii cu o minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

relatii cu o minora

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine, cat de repede se poate, in legatura cu o problema care a aparut in familie.
Sora mea, minora pentru inca 2 luni, are de un an o relatie cu un baiat de 27 de ani, insa paritii au fost de acord si nu sunt probleme in acest sens. Insa, baiatul respectiv, inainte de a o cunoaste pe sora mea, a avut o relatie tot cu o minora. Problema este ca fata in cauza, de un an de zile il amentinta si pe el si pe sora mea ca ea se omoara daca cei doi nu se despart..ii urmareste peste tot, zi si noapte, sta toata toata noaptea in fata casei noastre sa vada cand pleaca si cand vine el..este toata ziua in taxi si il urmareste..ameninta prin mesaje telefonice ca se sinucide..chiar azi de dimineata era in fata casei si cand el a venit a sora mea a inceput sa bata in poarta si sa spuna ca o sa ii omoare pe amandoi si dupaia se sinucide.. peste tot ea lasa bilete ca s-a sinucis din cauza lui, a ajuns chiar sa isi bata cuie in perete, sa isi pregateasca sinuciderea daca el nu se intoarce la ea. Fata respectiva are acum 16-17 ani, deci probabil cand cei doi au avut o relatie ea avea 15 ani sau mai putin ... sora mea este pur si simplu terorizata si amenintata la orice ora, nu merge singura pe strada de teama ca s-ar putea intalni cu ea..Parintii mei sunt la fel de ingrijorati iar admosfera din familie a devenit foarte tensionata..la fel ca si relatia surorii mele cu baiatul.Acum, vreau sa intreb, ce ar putea pati el in cazul in care fata face vreo nebunie si se sinucide .. ei de un an nu au mai avut nici un fel de relatie, doar au mai vorbit la telefon ... Va rog frumos sa imi spuneti, cat mai repede posibil, care este situatia din punct de vedere legal . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:41, 15 Iulie 2009
Daca prietenul surorii dvs. a intretinut relatii sexuale cu fata fata care ameninta cu sinuciderea , iar fata avea pana in 15 ani impliniti, baiatul ar putea fi acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. ( Art. 198 C. penal) .daca fata isi va pune planul in aplicare, poate deveni incident alin 6 al art. 198 , in conditiile in care se dovedeste vinovatia baiatului , pedeapsa fiind inchisoarea de la 15 la 25 de ani.
Bine este ca toate mesajele si afirmatiile minorei sa le puneti la dispozitia organelor de politie, insotite ,toate,de o plingere.
De asemenea ,daca inca mai este minora,o sesizare si la protectia minorilor,institutie care functioneaza pe linga primarii...
Este bine sa va luati toate masurile de prevenire,daca minora are astfel de tendinte.
Nu cred ca trebuie sa va fie teama despre relatia pe care ati avuto cu minora...,deocamdata,am in vedere virsta si ...:-/
Sper ca in perioada cit ati fost inpreuna ,nu au existat promisiuni de casatorie sau ceva de genul acesta...,pentru ca daca acest lucru poate fi dovedit ,demonstrat,este greu...
Banuiesc ca trebuie luat legatura si cu cineva din familie si eventual cu un psiholog...
, minora pentru inca 2 luni, are de un an o relatie cu un baiat de 27 de ani,


Am putea califica fapta ca act sexual cu un minor , sau , daca au existat si promisiuni de casatorie , neindeplinite , ca infractiunea de seductie.

Problema este ca fata in cauza, de un an de zile il amentinta si pe el si pe sora mea ca ea se omoara daca cei doi nu se despart..ii urmareste peste tot, zi si noapte, sta toata toata noaptea in fata casei noastre sa vada cand pleaca si cand vine el..este toata ziua in taxi si il urmareste..ameninta prin mesaje telefonice ca se sinucide..chiar azi de dimineata era in fata casei si cand el a venit a sora mea a inceput sa bata in poarta si sa spuna ca o sa ii omoare pe amandoi si dupaia se sinucide..


Aceasta persoana da dovada de labilitate psihica , asa incat , din punctul meu de vedere , prietenul ei , actual , sau fost , ar trebui sa se implice in sustinerea acesteia .Aceasta recurge la amenintari ,la santaj emotional ,probabil , in ideea de a-si pastra relatia.


.
Fata respectiva are acum 16-17 ani, deci probabil cand cei doi au avut o relatie ea avea 15 ani sau mai putin ... sora mea este pur si simplu terorizata si amenintata la orice ora, nu merge singura pe strada de teama ca s-ar putea intalni cu ea..




Chiar daca e existat o relatie intre cei doi , aceasta nu-i confera vreun drept de a-i ameninta rudele , si , practic , prin tot acest comportament abuziv , sa instituie un soi de teroare asupra intregii familiei.

Actele suicidare nu sunt , neaparat , rezultatul unei deceptii sentimentale , pot exista si alte motive pentru care aceasta persoana este depresiva
.Asa incat , chiar daca ar recurge la un gest disperat , intrucat , in anumite cazuri , nimeni nu poate controla ,oricat si-ar dori , actiunile cuiva , nu poate fi angajata raspunderea penala pentru asemenea acte.
Doar daca prietenul ei , ar fi determinat-o , in vreun mod , sa adopte o asemenea pozitie , ar exista infractiunea de determinare sau inlesnire a sinuciderii.
S-ar discuta, odata cu sinuciderea acesteia , infractiunea de act sexual cu un minor....

In acest sens , consider ca trebuie sa existe o protectie a fostului prieten al acesteia , pentru ca , vazandu-se intr-o anumita postura , sa nu recurga la cuvinte ofensatoare , sau care ar denota violenta , incat sa se aprecieze ca actul de sinucidere e rezultatul unei interventii exterioare, ale unei terte persoane.


Ce-ar fi sa uitati de toata situatia neplacuta , avand in vedere problemele acestei fete si sa o indrumati , atat dumneavoastra , ca sora a fostului ei prieten , cat si acesta ,( intrucat intre ei s-a consumat o relatie), catre un psiholog si psihiatru ?Sustinerea , intelegerea , in aceste momente , sunt importante..

Sau sa aveti o discutie deschisa cu familia ?...Depinde si de familia din care aceasta face parte , daca proprii parinti , in final , vor alege sa aiba o atitudine de a sanctiona , sau aceea de a accepta cele intamplate...

In acest mod ar gasi in sine resurse sa depaseasca acest impas .In cazul de fata , intrucat discutam de relatii sentimentale care nu au functionat , si , in esenta , de probleme afective, gandesc ca o solutie valida este aceea de a o indruma pe aceasta domnisoara , poate cu sanse de reusita , catre un psiholog si psihiatru .

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Si ,inca ceva...,
Din punct de vedere legal,daca situatia sta asa cum ati prezentato si nu intervin modificari,nu vi se poate intimpla nimic.:)
Aurea mediocritas/Calea de mijloc este ca de aur

Situatia relatata de dvs.,dar mai cu seama situatia celor trei tineri este foarte dificila si in timp poate da nastere la consecinte destul de grave.De aceea,fiind intrutotul de de acord cu sfaturile doamnei consilier,va povatuiesc sa alegeti calea de mijloc pentru a dezamorsa un conflict creat de sentimentele ,uneori contradictorii ale unor tineri.Inainte de a intreprinde ceva din punct de vedere legal incercati sa luati legatura cu parintii celei de-a foua minore sau cu apartinatorii sai legali pentru a discuta situatia intre oameni maturi si eventual cu multa inteligenta si cu intelegere reciproca sa incercati sa dezamorsati situatia destul de exploziva.Reusind o astfel de discutie si luand impreuna cu parintii minorei dznadajduite cele mai bune hotarari ,totul poate reveni destul repede la normal.
Numai dupa ce epuizati aceasta posibilitate indreptati-va spre organle statului pentru a solutiona problema pe cale legala.

Alte discuții în legătură

Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori john91 john91 daca un baiat de 21 de ani a intretinut o singura data o relatie sexuala cu o fata de 13 ani si baiatul nu a stiut ca are 13 ani ce poate sa pateasca ... (vezi toată discuția)
Relatii intre o minora (13 ani) si un baiat (16 ani) - ce urmari poate avea in caz de esec? Cristia10 Cristia10 As dori un sfat in urmatoarea situatie (a unor cunostinte): Fata (virgina) - 13 ani a intretinut relatii sexuale cu un baiat de aprox 16 ani (neimpliniti) in ... (vezi toată discuția)