avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua,

am o nedumerire in ceea ce priveste textul din legea 263/2010, art. 62 (1):
Pensia anticipata se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare prevazut de prezenta lege.
Stagiul complet de cotizare este cel prevazut in anexa 5, sau cel de 35 de ani?
Mentionez ca sunt nascuta in mai 1957, am o vechime in munca de 34 de ani, plus 5 ani invatamant superior la zi.
Inteleg ca respectiva anexa indica varsta la care se poate iesi la pensie PENTRU LIMITA DE VARSTA, deci acele date ar trebui sa fie baza de calcul pentru pensia anticipata.
Nu este exclus subiectivismul meu in interpretarile facute.
Va multumesc pentru lamuririle pe care sper sa le primesc.

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:35, 23 Septembrie 2015
Stagiul complet este cel din anexa 5.
In conditia de stagiu ceruta de pensia anticipata nu intra facultatea la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipată parțială Victor vacaru Victor vacaru Am 34 ani si 5 luni de contributiI platite,9 ani gr II si 61 ani varsta.pot cere pensionarrea anticipata partiala Multumesc (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau de urmas gabrielvisan gabrielvisan Tatal meu face anul acesta 55 de ani. Are 30 ani pe cartea de munca. poate primi vreun fel de pensie? Mama mea are 10 ani pe cartea de munca cu grupa. a murit ... (vezi toată discuția)