avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare creante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare creante

Sint reprezentantul unei asociatii de prop, si avem 2 datornici carora vrem sa le facem o somatie (in prima faza ) prin judecatorie pentru recuperarea creantelor acestora .Nu stiu daca mai este posibil si ce acte sint necesare
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:57, 23 Septembrie 2015
Repreentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei de proprietari fata de terti,inclusiv in instanta de judecata
Procedura de recuperare sume cu titlu de restanta este prevazuta de disp art 50 si 51 din L nr 230/2007
De unde porneste nesiguranta dv referitor la recuperare restante ?
La Judecatorie puteti formula cerere de chemare in judecata. Daca doriti sa-i somati pe cei doi datornici puteti apela la o firma de recuperari creane.
Ca presedinte al asociatiei trebuie sa incepeti cu "inceputul". Numai daca este nevoie, dupa ce parcurgeti alti pasi, apelati la instanta.
- pentru sumele restante aplicati penalizari restantierului si afisati-le pe lista de plata
- notificati restantierul printr-o scrisoare cu conformare de priomire, prin posta, ca are restante fata de asociatia de proprietari si-i dati un termen de 10-15 zile sa le achite; mentionati in notificare ca in caz contrar o sa-l actionati in judecata.
- instituiti privilegiul imobiliar la OCPI
- chemati restantierul la o discutie sau la o mediere
Daca acestea nu dau rezultate, intocmiti cererea de chemare in judecata si inregistrati-o la judecatorie insotita de actele doveditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie si chemare in judecata enndre enndre Buna seara, locuiesc intr-un apartament cu contract de comodat (proprietarii nu locuiesc in tara). Pentru ca intretinerea in ultimii ani a devenit din ce in ce ... (vezi toată discuția)
Executare restantieri la intretinere coryzalia coryzalia Buna ziua, daca legea spune clar ca putem actiona in instanta restantierii dupa 3 luni de neplata a intretinerii, de ce vin unii cu idei precum notificare ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)