avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violare viata privata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violare viata privata

Buna ziua.

Mai este un topic care atinge acceasi tema dar speta mea este diferita.

Am avut o relatie de aprox 3 ani. Doamna (domnisoara) locuieste in Anglia, a devenit cetatean britanic cred ca acum 10 ani.

Relatia a fost destul de urâta. Eu ma fac vinovat de injurii. Insa niciodata n-am folosit violenta si nici amenintari verbale. Este vorba doar de cuvinte urâte.

Pe partea cealalta, in timpul relatiei doamna m-a inregistrat (si foto si audio si cred ca si video) fara a avea consimtamântul meu. Si nu le-a folosit ca sa deschida actiune civila impotriva mea, le-a folosit distribuindu-le catre diverse persoane. Amici si prieteni de-ai mei, fosta mea sotie, probabil prieteni/prietene de-ale ei.

Am intentia sa deschid actiune impotriva ei conf Art 226 alin (2) CP. Intrebarea mea este, credeti ca domana poate invoca alin (4)?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
AdrianMa, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:55, 25 Septembrie 2015
Vedeti 4.b.: nu e vorba de ascultare sau interceptare, dvs. i-ati trasmis ei materialele audiovizuale de buna voie si nesilit de nimeni.

Pe urma nu a fost dovedit cine le-a raspandit pe internet.
Bun stati sa inteleg. Convorbirile mele telefonic (Skype) cu ea inseamna ca nu are nevoie de acordul meu ca sa le inregistreze?

Alta problema. Are dreptul sa trimita prin SMS unui prieten al meu fragmente din convorbirile mele cu ea? In care SMS-uri sunt link-uri date de ea catre acele fragmente "urcate" pe internet?

Si alta problema. Daca m-a inregistrat in timp ce dormeam si apoi imi spune ca a aratat aceste filme altor persoane? Este sau nu incalcarea Art 226?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
AdrianMa, utilizator
Ar fi vinovata daca v-ar fi spart calculatorul si pornit camera pe ascuns, fara acceptul dvs. Daca dvs. ati initiat apelul sau ati acceptat apelul facut de ea, nu este vinovata de nimic. Daca ati acceptat conectarea ei automata, nu are nicio vina.
Multumesc pentru raspuns. Are sens ce spuneti dvs. dar in acest caz de ce atunci când sun la Call Center aud de fiecare data "Continuarea convorbirii reprezinta acceptul dvs pt inregistrare" ?

Deci:
1. Eu initiez convorbirea cu "iubita" si vad ca ea are automat dreptul sa ma inregistreze
2. Eu initiez convorbirea cu un Call Center si aici care-i diferenta fata de "iubita" ?
Call center-urile sunt firme, si au alte obligatii legale decat persoanele fizice cu privire la prelucrarea datelor personale.

Alte discuții în legătură

Legalitatea inregistrarii convorbirilor telefonice andrei.b andrei.b am comandat un produs de pe internet prin call center. in pachet mi-a sosit altceva decat ce am comandat. cand i-am sunat inapoi mi-au spus ca au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio sfat! tassard tassard Salut, Am o situatie : Varul meu lucreaza intr-un call center pentru o companie de telecomunicatii si a avut urmatoarea situatie - un client x a ... (vezi toată discuția)
Legalitatea inregistrarii convorbirilor telefonice andrei.b andrei.b am comandat un produs de pe internet prin call center. in pachet mi-a sosit altceva decat ce am comandat. cand i-am sunat inapoi mi-au spus ca au inregistrat ... (vezi toată discuția)