avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto - posibile urmari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto - posibile urmari

In urma unui incident auto fara victime, doar pagube materiale, nu m-am inteles cu celalalt participant la accident si am ajuns la politie. Dupa declaratii, discutii, politistul care s-a ocupat de caz a decis ca eu sunt vinovatul accidentului si imi suspenda permisul + amenda, dar pentru ca era o persoana buna la suflet mi-a oferit sansa sa-mi recunosc vina pe cale amiabila(lucru dorit si de celalalt participant la accident),iar in urma acestei intelegeri el(politistul) nu mai avea nici un rol in cazul nostru(permis suspendat +amenda).
Am primit acest raspuns foarte revoltat si eram decis sa accept decizia politistului, urmand sa o atac ulterior.
Politistul a insistat sa ma razgandesc si dupa diferite discutii, povesti am realizat ca nu am timp/bani/nervi etc. pentru diferite cai de atac, care de altfel nu-mi garantau ca se vor solutiona corect si am decis sa merg pe calea amiabila.
Am facut amiabila, dar dupa ceva timp am descoperit ca e posibil sa am probleme mult mai grave in urma acestei intelegeri.
1.Daca asiguratorul nu ii plateste reparatiile, pagubitul poate sa ma actioneze in instanta?Ce sanse am?
2.Ce rol are documentul "Intelegere amiabila" in instanta?
3.Ce rol are polita RCA in instanta?
4.E posibil sa ma trezesc cu vreo instiintare de la politie ca am permisul suspendat + amenda?
Cel mai recent răspuns: rossigeo , utilizator 11:57, 24 Septembrie 2015
Politistlul a fost un binevoitor.singura diferenta intre PV incheiat de acesta si constatarea amiabila ,este ca ati ramas cu banii si permisul in portofel.Compania de asigurari este obligata sa despagubeasca, tocmai acesta este rolul politei RCA pe care dv ati imcheiat-o.Daca suma primita de pagubit ca si despagubire nu il multumeste . axesta poate sa va actiobeze in instanta pe cale civila pt diferenta financiara,proces ce poate dura multa vreme si destul de costisitor.Daca politistul nu v-a incheiat PV ,nu veti primi amenda prin posta...chiar dv ati spus ca v-a sfatuit sa va intelegeti amiabil
Exista lege care spune ca firma de asigurari este obligata sa plateasca despagubiri?
Pe mine ma intereseaza ce valoare in lege au cele(documentele) mentionate mai sus. Sunt nenumarate cazuri in care firma de asigurari nu plateste catre service/pagubit, acesta plateste din buzunar ca are masina blocata, iar dupa actioneaza in instanta vinovatul accidentului, nu firma de asigurari.
Politistul are documentele necesare pentru PV, ideea e in ce conditii mai poate sa se rasgandeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor decs decs Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate. Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea. Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)
Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum iordache_teodor iordache_teodor Buna seara,poate ma ajuta cineva va rog cu ceva informatii... Joi dimineata ma deplasam pe un drum judetean cu o autoutilitara in spate la alte doua auto. ... (vezi toată discuția)