la clasa a IV-a, anul acesta mai este inca valabil planul cadru prevazut in OMEC 5198/2004. In anexa 1.1, numarul de ore atribuit unei discipline variaza - de exemplu 2-3 la limba moderna 1 - cu maxim 24 ore pe saptamana pentru toate disciplinele la un loc.
Art. 7 alin 3 prevede ca „orele prevazute in planul cadru la fiecare disciplina peste numarul minim (daca exista) pot fi alocate in schema orara pentru Extindere sau pentru Aprofundare “
alin 4: „in cazul in care la o disciplina se opteaza pentru extindere, atunci programa scolara se parcurge in integralitatea ei...“
In ce conditii se pot aloca ore pentru extindere, cine hotaraste, cine trebuie sa opteze pentru extindere: parintii sau directorul?
Programa scolara pentru clasa a IV-a (OMEC 3919/2005) prevede pentru limba straina 1: „obiective de referinţă şi conţinuturi la decizia şcolii: obligatorii numai în situaţia când, la o anumită clasă, se optează pentru curriculum extins (3 ore pe săptămână)“.
Iarasi, intrebarea mea este: cine trebuie sa opteze: directorul sau parintii?
Copilul meu face anul acesta, in clasa a IV-a, 3 ore de limba straina 1 pe saptamana, dupa ce in anul anterior, primul an de limba straina, a avut 2 ore pe saptamana. Asa a hotarat acum directorul scolii, pentru ca doamna profesor sa isi acopere norma.
Nici un parinte sau copil nu este incantat de decizie, mai ales ca profesorul de limba straina a fost schimbat si doamna cea noua nu este placuta de elevi.
Toate celelalte clase de a IV-a au doar 2 ore limba straina pe saptamana.
Exista vreo cale legala prin care sa contestam decizia directorului si sa reducem limba straina la 2 ore sapamanal?
Superdirectorul
marshanna
Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea: este cumva, undeva, reglementata capacitatea unui director de scoala de a aproba propria sa cerere ?
Mai ... (vezi toată discuția)