avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna neefectuat

buna seara

Luni 13 iulie 2009 am semnat decizia de concediere privind incetarea C.I.M cu data de 1 august , in baza articolului 61 lit.c din codul muncii. Eu trebuie sa merg la servici pana la 31 iulie2009.
Nu am efectuat concediul de odihna pe anul 2009(nr. de zile corespunzatoare pe 7 (luni) lucrate , adica 12,25zile.
Daca mi se vor compensa in bani aceste zile , si contractul meu de munca inceteaza cu data de 1 august , pe cartea de munca ar trebui sa apara si cele 12 zile concediu odihna cu cotizatiile aferente(cass, cas, somaj, impozit)?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
marleen7019, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 10:44, 17 Iulie 2009
Cum adica, luni 13 august ati semnat? poate...iulie.
Daca nu efectuati concediu;l de odihna , acesta se va compensa in bani, insa cartea de munca se incheie cu data de 1 august.
Compensarea in bani a CO neefectuat la data lichidarii (chiar daca se cumuleaza cu celelalte venituri si se retine impozitul) nu constituie stagiu de cotizare (vechime), pentru ca nu este perioada lucrata efectiv.
dar societatea trebuie sa vireze acesti bani, catre :cass, somaj, etc, daca mie mi se retin din compensare., nu?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
marleen7019, utilizator
dar pe fluturas pe perioadele cat am fost in concediu de odihna apar retineri pentru pensie, sanatate somaj, deci cum nu se considera stagiu de cotizare?
1. Cand luati CO efectiv, in cursul unui an calendaristic, se considera perioada lucrata si se retine si CAS, CASS, si somaj (deci sunt stagii de cotizare).
2. La lichidare, cand se face compensarea in bani a CO, pentru aceasta suma nu se retine decat impozitul (asa cum am scris mai sus).

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neplatit la incetarea contractului de munca gvt gvt in 26.08.13 mi-am depus demisia cu preaviz; miercuri, 18.09.2013, este ultima zi din preaviz; mai am de incasat banii pe 17 zile( din calculul facut de mine) ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta Daliborka Daliborka Buna seara in cazul unei angajate care a intrat la pensie limita de varsta cu data de 18.01.18, a lucrat in invatamant ; in perioada iunie 2016-17.01.18 a ... (vezi toată discuția)
Acte de la fostul angajator /fluturaș de salariu Loredana080 Loredana080 Bună ziua! Aș vrea să cer fostului angajator fișa postului, regulamentul intern, precum și modul în care a fost calculată suma acordată la lichidare, ... (vezi toată discuția)