avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie limita de varsta

Buna seara
in cazul unei angajate care a intrat la pensie limita de varsta cu data de 18.01.18, a lucrat in invatamant ; in perioada iunie 2016-17.01.18 a fost in concediu medical; zilele de concediu odihna neefectuat, vor trebui platite angajatului in luna februarie cand se va vira si salariul pentru luna ianuarie?Pentru zilele de concediu neeefectuat se vor platit contributiile adica sanatate, somaj, pensie?precum si contributia la sindicat?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 12:06, 25 Ianuarie 2018
1. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

In speta, pentru zilele lucrate in luna octombrie plata trebuie sa se faca in luna noiembrie, inclusiv compensarea in bani a CO neefectuat.

2. Se retin contributiile la suma bruta de plata.

Buna ziua,
multumesc
Sa inteleg ca zilele de concediu odihna neefectuat pt perioada iunie 2016-ianuarie 2018 (in aceasta perioada angajata a fost in medical) vor fi platite in luna februarie 2018?
Numai la incetarea c,.i.m, zilele de CO vor fi compensate in bani.

In speta, raspunsul este afirmativ.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in cazul transferului ANCA47 ANCA47 Va rog sa ma sfatuiti in urmatoareai problema :cu data de 15 iulie 2008 urmeaza sa inchei un nou contract de munca. In cazul incetarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a zilelor de concediu hajnal hajnal Am obligatia sa platesc zilele de concediu de odihna, care nu au fost efectuate, unui angajat care a murit in iunie 2018, fiind astfel incetat contractul de ... (vezi toată discuția)