avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ofertarea prin email a institutiilor publice
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ofertarea prin email a institutiilor publice

Buna ziua!
Sunt agent comercial, si am trimis o oferta de pret unei institutii publice. Am mentionat de asemenea si existenta produselor noastre pe platforma electronica de licitatii publice SEAP.
Am primit raspuns conform "Legea 365/2002", cum ca acest lucru ar fi ilegal daca oferta nu a fost solicitata. Eu altfel interpretez legea, puteti dumneavoastra sa clarificati?
Eu ca agent comercial, ma folosesc de baza de date pusa la dispozitie, si stabilesc intalniri si trimit oferte. Din cate stiu, ca institutie publica, dansii trebuie sa cumpere in valoare de 30 % de pe platformma de licitatii publice, fapt care m-a determinat sa trimit oferta. A fost trimiterea acelui email un act ilegal?
Astept raspunsurile dumneaoastra.
Cel mai recent răspuns: Ceausescu Liliana - Birou de Mediator , Mediator 21:30, 27 Septembrie 2015
Indiferent de modul in care ati ales, sau ati fost instruit sa va desfasurati activitatea, trebuie sa respectati legislatia in vigoare.

Legea nr.365/2002, prevede la art.6:

Comunicarile comerciale
(1) Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
(2) Comunicarile comerciale care constituie un serviciu al societatii informationale sau o parte a acestuia, in masura in care sunt permise, trebuie sa respecte cel putin urmatoarele conditii:
a) sa fie clar identificabile ca atare;
b) persoana fizica sau juridica in numele careia sunt facute sa fie clar identificata;
c) ofertele promotionale, precum reducerile, premiile si cadourile, sa fie clar identificabile, iar conditiile care trebuie indeplinite pentru obtinerea lor sa fie usor accesibile si clar prezentate;
d) competitiile si jocurile promotionale sa fie clar identificabile ca atare, iar conditiile de participare sa fie usor accesibile si clar prezentate;
e) orice alte conditii impuse prin dispozitiile legale in vigoare.
(3) Comunicarile comerciale care constituie un serviciu al societatii informationale sau o parte a acestuia, atunci cand acest serviciu este furnizat de un membru al unei profesii reglementate, sunt permise sub conditia respectarii dispozitiilor legale si a reglementarilor aplicabile profesiei respective, care privesc, in special, independenta, demnitatea si onoarea profesiei, secretul profesional si corectitudinea fata de clienti si fata de ceilalti membri ai profesiei.
(4) Furnizorii de servicii ale societatii informationale care efectueaza comunicari comerciale au obligatia de a respecta prevederile alin. (1)-(3).

Chiar daca institutia de stat, are obligatia de a achizitiona prin licitatie publica, acest fapt nu are legatura cu trimiterea unei oferte nesolicitate. Amenda pentru incalcarea art.6 poate fi intre 1000 lei si 50.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spam art 6 (3) lege 365/2002 ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Am o intrebare mai delicata: cf art 6 punctul 3 din legea 365/2002 : Comunicările comerciale care constituie un serviciu al societăţii ... (vezi toată discuția)
E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)