avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adaugare ani de facultate pt pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adaugare ani de facultate pt pensie

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca se pot adauga anii de facultate pt a ajunge la stagiul complet de cotizare. Ex: am 26 ani lucrati si daca adaug cei 4 ani de facultate inseamna ca am stagiul complet de cotizare necesar pt obtinerea pensiei la limita de varsta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 24 Septembrie 2015
Pentru limita de varsta nu este obligatoriu sa indepliniti conditia de stagiu complet.
Trebuie sa indepliniti conditia de stagiu minm de 15 ani.
La acest moment conditia de stagiu complet pentru femei este de 30 de ani si 2 luni.
Facultatea la zi intra in conditia de stagiu complet al pensiei de limita de varsta.
Nu intra in calculul pensiei anticipate sau anticipate partiale.
Multumesc. Dar daca nu am stagiul complet de cotizare inseamna ca voi avea o pensie mai mica? La ce foloseste acest stagiu complet?
La stagiul complet se raporteaza punctajul mediu anual.
Total puncte:stagiul complet=punctajul mediu anual
Daca nu aveti stagiul complet de cotizare realizat punctajul mediu anual va fi mai mic deci si pensia mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de facultate si stagiu militar in calculul conditiilor de pensie la limita de varsta GabrielDabu GabrielDabu Buna ziua Sunt nascut in martie 1956 Dupa terminarea liceului (1975) am intrat la facultate, am satisfacut stagiul militar 9L (TR) pana in 1976 si intre ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala doar_el doar_el [b]Buna ziua,[/b] Am o nelamurire. M-ar interesa ce s-ar putea face in acest caz: barbat, cu 34 de lucrati, in februarie 10 implineste 60 de ani. Ce poate ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare la pensie este acelasi indiferent de data solicitarii iesirii la pensie? georgeogrinja georgeogrinja Dupa cum se stie, conform legii actuale a pensiilor, punctajul mediu anual se calculeaza impartind numarul total de puncte anuale la stagiul complet de ... (vezi toată discuția)