avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna ziua,

Am o nelamurire. M-ar interesa ce s-ar putea face in acest caz: barbat, cu 34 de lucrati, in februarie 10 implineste 60 de ani. Ce poate face dansul in acest caz? poate aplica un dosar pentru o pensie..? Astept detalii.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:35, 18 Ianuarie 2011
Limita de varsta la 65 de ani.Anticipat partial,cand va indeplini si conditia de stagiu de 35 de ani,fara stagiu asimilat.Anticipat nu se mai poate,deoarece nu mai are timp pentru ca sa indeplineasca conditia de stagiu de 43 de ani,fara stagiu asimilat.
Adica stagiul de cotizare va fi de 43 de ani sa inteleg pentru barbati? Si la femei?
Toatal stagiu de cotizare cerut de lege pentru pensie anticipata este de 43 de ani.Stagiul complet de cotizare la care se raporteaza punctajul mediu anual este de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul stagiu de cotizare ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti la niste intrebari. 1. Ce ani se considera stagiu complet de cotizare (35 ani)? - doar anii lucrati zi la ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie anticipata partiala? brunetu brunetu Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu calculul privind varsta de pensionare pentru tata. Este nascut in ianuarie 1954 si are 35 de ani lucrati in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata vasile_turda53 vasile_turda53 la ce varsta se poate pensiona un barbat cu stagiul de cotizarede pesta 30 ani? (vezi toată discuția)