avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul intretinere facut in functie de vizitatori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul intretinere facut in functie de vizitatori

Buna ziua!
Am o problema cu administratorul blocului de ceva vreme si as vrea sa stiu care sunt legile sa vad daca are dreptate sau nu. Eu stau cu chirie intr-un apartament cu inca o persoana. Ideea e ca el a auzit de la "anumite persoane" ca in apartament vin destul de des si alte fete si baieti ( "mai ales un baiat"). Acest "baiat" este prietenul meu. Si da, vine, in principu ca sa invatam, pt ca suntem amandoi la aceeasi facultate. Nu vine in fiecare zi, ci o data la 2-3 zile , dar nu ramane de fiecare data peste noapte. Si el sta in chirie, singur, in acelasi cartier, intr -o garsoniera, unde isi plateste chiria si toate utilitatile in fiecare luna (i-am si spus ca daca are nevoie de hartii pot sa i le dau sa ii dovedesc asta).Administratorul spune "pai daca plateste acolo, sa plateasca si aici, ca 20 lei nu e mult".
L am intrebat care e regula exacta ca sa vorbim pe ceva concret, dar eu il intrebam de mere si el imi raspundea de pere. A spus ca vizita inseamna o perioada mai scurta de timp, dar ca el vine des, dar nu mi-a spus nimic concret, sa inteleg despre ce e vorba. Am incercat sa-i explic ca nu e normal ca o persoana sa plateasca in doua locuri intretinerea, ca prietenul meu nu a venit cu geamantanul in spate la mine sa locuiasca aici. I am spus ca o sa ma interesez care e legea si vorbim dupa, pt ca asa nu ajungem nicaieri.
Am impresia ca daca nu ii duc nimic clar, eu pot sa ma cert cu el cat vreau pt ca el tot o sa faca cum vrea el (adica o sa mai treaca inca o persoana la intretinere). Am inteles ca unii spun ca 15 zile trebuie sa stai ca sa fi trecut la intretinere, dar 15 zile consecutive sau nu? Sau fiecare bloc isi face regulile?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:38, 26 Septembrie 2015
Conform dispozitii in vigoare art 17 HG nr 1588/2007 se introduce in evidenta de calcul intretinere persoana care locuieste provizoriu sau definitiv in imobil mai mult de 15 zile /luna
HG nr 1588/2007 ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:

r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu
domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna;stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna,
conform hotarârii adunarii generale;
E o situatie delicata: numarul de persoane se stabileste pe baza de declaratie pe proprie raspundere a proprietarului. Or, aici avem chiriasi.
Pe de alta parte, si administratia e prea vigilenta ...
amvirdan a scris:

Or, aici avem chiriasi.

Nu este situatie delicata,deoarece norma in vigoare este clara din acest punct de vedere
Norma in vigoare prevede luarea in evidenta pentru calcularea cotelor de intretinere a persoanelor care locuiesc mai mult de 15 zile/luna in condominiu,fara a conditiona inregistrarea acestora functie de calitatea acestora nou nascuti,chiriasi,prieteni,sezonieri,etc

Buna ziua, am si eu o problma asemnatoare;

am cumparat un apartament acum doua luni si este in amenajare. Administratorul mi a trecut la intretinere 3 persoane desi nu locuieste nimeni acolo si i am comunicat si nici nu am dat vreo declaratie in care sa spun cate persoane vor locui acolo, am stabilut ca i voi comunica in momentul in care ne mutam, deoarece nu vom avea bani sa si mobilam utilam. A zis ca a trecut 3 persoane pentru ca asa au stabilit ei, presedintele mai exact deoarece desfasuram activitati in apartament si vin muncitori, desi eu am un zugrav si cateva zile a venit cel cu gresia si faianta si de 2 ori instalatorul.

Am facut o sesizare scrisa in care am cerut sa mi scoata cele 3 persoane, fiind de acord sa treaca una deoarece asa au stabilit ei pentru apartamentele in care nu locuieste nimeni.

Mi a spus ca am facut o degeaba ca nu se va rezolva nimic, asa va ramane,

Ce este de facut? Multumesc
Daca la nivelul asociatiei nu solutionati amiabil si va loviti de reticenta presedintelui de asociatie,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari care va dispune verificari si va comunica concluziile

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament, crestere cheltuieli de intretinere ContSters400341 ContSters400341 Buna Ziua, Am cumparat un apartament si am purces la renovarea lui, caci era intr-o stare deplorabila. Am instiintat toti vecini, si seful de scara, cu toti ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere! tonysask tonysask Buna, As vrea sa stiu daca e legal sa se introduca un copil de 2 luni la intretinere,atata timp,cat toate resursele sunt contorizate separat? Care ar fii ... (vezi toată discuția)