avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de boala

am fost operat in martie la coloana pentru hernie de disc,am acumulat 180 de zile C.M,acum daca ma pensionez pe caz de boala pana la refacere amgajatorul mi-a spus sa imi depun cererea de lichidare la zi ,este legal ceea ce doreste sa fac?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:54, 15 Iulie 2009
In primul rand, pana acum trebuia ca medicul dvs. sa va trimita la Comisia de Expertiza Medicala.

In al doilea rand, potrivit art. 56, lit. d) Codul muncii, contractul individual de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare.
In functie de gradul de invaliditate in care va incadreaza comisia, puteti sau nu sa mai ramaneti angajat. Angajatorul nu are dreptul sa va ceara sa dati demisia.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala - rog raspuns urgent! iulia_is iulia_is Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda. Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala petcudaniela petcudaniela Am 39 de ani si sunt operata de hernie de disc de 2 ori si as vrea sa stiu deca ma pot pensiona pe caz de boala.Am 16 ani de munca.Astept un raspuns (vezi toată discuția)
Pensionare temporara pentru boala mfiruta mfiruta Puteti,va rog, sa-mi spuneti daca in cazul pensionarii temporare pentru boala raportul de serviciu al functionarului public se poate suspenda si in ce ... (vezi toată discuția)