avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pe caz de boala

Am 39 de ani si sunt operata de hernie de disc de 2 ori si as vrea sa stiu deca ma pot pensiona pe caz de boala.Am 16 ani de munca.Astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:59, 27 Iulie 2009
Depinde de gradul de invaliditate, ori mai exect de handicap si de recomandarile comisiei de expertiza medicala.
Luati legatura cu medicul de familie care va poate recomanda, daca este cazul, comisiei de expertiza medicala.
Din punctul de vedere al stagiului necesar prevazut la art. 57 din Legea nr. 19/2000, puteti beneficia de pensie de invaliditate.
Pentru o persoana de varsta dvs., acest stagiu este de 14 ani.
Ramane sa luati legatura cu medicul dvs., singurul in masura sa va dea trimitere pentru Comisia de expertiza medicala care va hotara, prin decizie medicala, incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie boala petcudaniela petcudaniela Daca am 41 de ani si sunt operata de 2 luni de polineuropatie diabetica semtrica distala la piciorul stang,si am 18 ani de munca,si mai sunt si operata de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gabitza_36 gabitza_36 buna,am 39 ani sunt bolnava de scleroza multipla am o pensie de handicap grad 2 accentuat,in prezent lucrez am o vechime de 17 ani dar aceasta boala fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala - rog raspuns urgent! iulia_is iulia_is Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda. Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ... (vezi toată discuția)