avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie boala

Daca am 41 de ani si sunt operata de 2 luni de polineuropatie diabetica semtrica distala la piciorul stang,si am 18 ani de munca,si mai sunt si operata de fibron de 4 luni,si am insuficienta renala.

Ma pot pensiona pe caz de boala?Doctorul mi-a dat 156 zile de medical.Astept sfaturi si raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:23, 28 Iulie 2009
Da ,va puteti pensiona pe caz de boala ,fara sa mai fie necesar sa va vada o comisie. Mergeti cu toate documentele la medicul de familie si el va poate indruma care sunt urmatorii pasi de facut.
Din punctul de vedere al stagiului necesar prevazut la art. 57 din Legea nr. 19/2000, puteti beneficia de pensie de invaliditate.
Pentru o persoana de varsta dvs., acest stagiu este de 14 ani.

Trebuie sa luati legatura cu medicul dvs., singurul in masura sa va dea trimitere pentru Comisia de expertiza medicala care va hotara, prin decizie medicala, incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum beneficiez de pensie de boala? panda11 panda11 sunt bolnav de diabet insulino-dependent de 4 ani, am 41 de ani si am cotizat peste 20 de ani, intreb daca pot beneficia de pensie medicala si ce pasi trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensionare caz boala aleo1106 aleo1106 buna!..am 40 ani,de 13 ani sufar de diabet zaharat insulinodependent,am muncit 20 ani la electrica banat si as dori sa stiu daca pot sa optez pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala petcudaniela petcudaniela Am 39 de ani si sunt operata de hernie de disc de 2 ori si as vrea sa stiu deca ma pot pensiona pe caz de boala.Am 16 ani de munca.Astept un raspuns (vezi toată discuția)