avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Celalalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Celalalt parinte

Buna ziua ,

Daca o persoana are doi copii (baiat si fata ) , sunt divortati iar fostul sot are drept de vizita la mica intelegere . Fostul sot doreste sa stie cine este barbatul din viata fostei sotii , avand in vedere ca acesta din urma locuieste in aceeasi casa cu fosta lui sotie si copiii lor. Ea considera ca nu trebuie sa-i dea socoteala .
Intrebarile mele sunt :
-din punct de vedere juridic are fostul sot dreptul sa ceara informatii privind acest barbat ? Si viceversa?
-la ce varsta este chemat minorul in instanta pentru a declara cu cine doreste sa locuiasca , avand in vedere ca tatal doreste sa ia unul din copii la el

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 17:19, 28 Septembrie 2015
1) Nu
2) Din cate stiu, la 10 ani.
eu zic ca are dreptul sa intrebe: este vorba de un adult necunoscut care locuieste impreuna cu copiii lui. Fosta sotie nu trebuie sa ii dea socoteala, insa normal ar fi sa se cunoasca.
Daca exista o custodie comuna, tatal are dreptul sa fie informat si implicat in deciziile majore din viata copiilor sai.

Daca minorii locuiesc impreuna cu noul partener al mamei nimic nu il impiedica pe tata sa vada cine este acest om si doar daca sunt probleme grave (alcoolism, infractiuni, droguri etc) sa ia atitudine prin scoaterea minorilor sai din acel mediu. Insa mama nu este obligata sa i dea aceste detalii.

Pt a stabili locuinta copiilor la tata, acesta tb sa faca cerere in instanta in acest sens, sa timbreze cu 20 lei si sa convinga instanta prin probe ca este in interesul superior al minorului sa ii fie schimbata locuinta (implicit scoala, prieteni, mediu in general) si sa fie despartit de sora sa.

Obligatoriu, minorul care a implinit varsta de 10 ani va fi ascultat de catre instanta.
Va multumesc din suflet tuturor. Sa aveti o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie eu si sotia am divortat ... oanna2017 oanna2017 buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie Eu si sotia am divortat la notar,la divort am hotarat sa cedam casa celor 2 minori (copii nostri) iar sotia sa aibe ... (vezi toată discuția)
Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ... Octavia79 Octavia79 Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama. Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine ... (vezi toată discuția)