avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Pasi fiscalitate in dizolvarea si radierea SRL-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Pasi fiscalitate in dizolvarea si radierea SRL-D

Buna seara,

Mi-au fost aprobate actele pentru dizolvarea si lichidarea SRL-D-ului zilele acestea iar in 45 de zile voi incepe radierea.
Daca pe partea de inchis firma imi sunt lucrurile clare, pe partea de contabilitate sunt un pic in ceata:
1. pot depune zilele acestea formularul D100 pentru impozitul pe venit trimestrial, chiar daca nu suntem inca in octombrie? (dat fiind faptul ca nu mai am activitate si sunt un pic presat de timpul in care sunt in tara)
2. care sunt pasii intre dizolvare si radiere (ex: de plata a impozitului de 16% pe dividende, repartizarea profitului catre asociatul-unic etc.)

Multumesc mult!
Ovidiu
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 21:37, 24 Septembrie 2015
Salut.
Lichidarea voluntară - dizolvare + radiere.
Operațiunea are ca principiu voința asociatului ori după caz a asociaților, și implică acoperirea tuturor datoriilor catre creditori precum și distribuirea pasivului către asociat ori după caz asociați, proporțional cu procentul ce rezultă din capitalul social al firmei.
Abia după ce sunteți pus la punct (în sensul că au fost plătite) cu eventualele debite fie că rezultă din impozite și taxe fie către alți creditori, vă puteți gândi la această operațiune voluntară.
Procedura se realizează prin intermediul ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara ContSters56278 ContSters56278 Am un SRL care are de incasat de la clienti sume si in acelasi timp asociatul unic a creditat firma cu sume de bani.Cum pot face lichidare voluntara in acest ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea inchiderii automate a unui s.r.l. prin lipsa de activitate? odoina2 odoina2 In noiembrie 2003 am infiintat o firma care a functionat efectiv pana in 2008, iar de la apariatia impozitului forfetar n-am mai facut absolut nimic pe firma. ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la modalitatile de stingere a pasivului in cazul dizolvarii fara lichidare/sugestie text pentru act constitutiv justconsult justconsult Buna ziua, dupa modificarea Legii 31/1990 prin Legea 265/2022, in continutul actelor constitutive trebuie sa se regaseasca si \"modalitati de asigurare a ... (vezi toată discuția)