avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in cadrul SRL-D
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in cadrul SRL-D

Buna ziua!
As avea rugamintea daca ati putea sa imi oferiti o solutie pentru urmatoarea problema:
S-a infiintat un SRL-D pentru care s-a depus un plan de afaceri in vederea obtinerii unei alocatii financiare nerambursabile. Conform procedurii de implementare si a planului de afaceri, ne-am angajat sa cream 4 noi locuri de munca DUPA semnarea contractului de finantare (luna noiembrie). Noi am dori sa deschidem restaurantul pana atunci, dar ne aflam in imposibilitatea de a angaja, deoarece ar trebui sa avem apoi 8 angajati. Noi avem contract de inchiriere a spatiului cu firma care a administrat vechiul restaurant. Exista posibilitatea legala sa angajeze pentru o luna firma cu care avem contract de inchiriere? Daca vin cei de la ITM, vom fi amendati pentru faptul ca functionam cu angajatii firmei celelalte? Ma gandeam si la varianta unui PFA, si anume bucatarul sa aiba PFA si sa elibereze factura pentru serviciile prestate, dar ma indoiesc de faptul ca o sa gasesc vreo persoana care sa aiba sau sa fie dispusa sa isi faca PFA (chiar si pe cheltuiala noastra) pentru o luna. Alte idei? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 28 Septembrie 2015
Spre exemplu, bucătarul angajat la firma X, lucrează efectiv la firma Y, în baza unei detașări. Simplu.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
Mihai Teris, Avocat
Multumesc!
Aveti grija ca detasarea unor salariati la SRL-D nu intra in obligatia crearii de locuri de munca.
Tocmai asta as vrea. Avand in vedere faptul ca angajarea trebuie sa se realizeze dupa semnarea contractului de finantare, iar noi am dori ca firma sa functioneze pana atunci, cautam o solutie sa putem deschide si implicit sa ne folosim de angajati pana la momentul semnarii contractului, iar angajarea pe SRL-D sa se faca dupa acel moment.
Societatea poate functiona si fara salariati.

Alte discuții în legătură

Angajati srl-d v_florina v_florina Buna ziua, In cazul in care planul de afaceri al unei SRL-D nu primeste finantare, se mentin facilitatile pentru angajati? Respectiv, daca nu primesc ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl si infintare intreprindere individuala ana & maria ana & maria as vrea sa deschid o intreprindere individuala dar nu prea stiu cu ce se maninca. am citit oug 44/2008 dar nu prea sunt lamurita - o intr.individuala poate ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic cu cim la un srl se doreste inchirierea lui la o alta firma mariamihaelailie mariamihaelailie Buna ziua, O societate comerciala, care are ca obiect principal de activitate 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management, are 3 ... (vezi toată discuția)