La plata conc medical "Baza de calcul a indemnizaţiilor se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni pe baza cărora se calculează, conform legii, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare".
ce se intampla daca a avut mai mult de o luna conc med? in a doua luna de conc med stabilesc o noua baza de calcul in care includ si venitul avut pe prima luna de conc med, sau ramane aceeasi baza stabilita pe ultimele 6 luni lucrate?
Daca concediul medical este emis "in continuare" (bifa in casuta -in continuare-, are acelasi cod de indemnizatie si acelasi diagnostic) acest CM va pastra baza de calcul a celui initial, indiferent de luna pt care a fost acordat.
Baza de calcul se recalculeaza in cazul concediilor medicale initiale
buna ziua. daca baza de calcul ramane aceeasi, zilele baza de calcul raman si ele aceleasi ca la concediul initial sau se iau zilele din ultimele 6 luni?
In cazul CM in continuare se pastreaza atat baza de calcul cat si zilele de la CM initial (atat CM initial cat si cel in continuare se platesc la fel - la acelasi nr de zile se primesc aceeasi bani)
cand aveti un concediu initial stabiliti baza de calcul cf legii. Cu aceasta baza platiti toate zilele de concediu medical pentru tot ce mai primeste ca si concediu in continuare la cel initial, indiferent pe cate luni se va intinde medicalul.
Ajutor concediu medical
rodia
Am urmatoarea situatie:
In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala).
In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi ... (vezi toată discuția)