avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Incalcare drepturi de autor - plagiat lucrare de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Incalcare drepturi de autor - plagiat lucrare de licenta

Buna seara,

La o cautare a numelui meu pe internet am descoperit ca am fost trecuta in dreptul lucrarii unui doctorand de la Universitatea unde am absolvit drept co-autor (ultimul/ al patrulea co-autor) pe o lucrare cu un titlu ce sugera subiectul pe care eu insami l-am abordat in lucrarea mea de licenta. Nu mica mi-a fost mirarea sa descopar ca respectiva lucrare a fost publicata si intr-o revista de specialitate si i-am accesat continutul descoperind astfel ca e cuvant cu cuvant (cu doar cateva exceptii de subtitluri schimbate) ca e chiar lucrarea mea de licenta si respectivul (in complicitate cu indrumatoarea de licenta, fiind si ea trecuta drept co-autor) a plagiat aproape integral lucrarea mea prezentata ca lucrare de licenta la Universitate acum 2 ani. Va rog frumos sa-mi spuneti, ce pasi ar trebui sa intreprind pentru a mi se respecta drepturile de autor si a pedepsi pe respectivii plagiatori? Ce anume ori ce instrumente legale am la dispozitie? Ma simt dezgustata de fapta acestora si mi se pare inadmisibil sa-mi fie furata in asa hal munca mea de cercetare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 26 Septembrie 2015
"Potrivit articolului 310 litera a) din Legea numărul 1/2011: Constituie abateri grave de la buna conduită în cercetarea ştiinţifică şi activitatea universitară plagierea rezultatelor sau publicaţiilor altor autori. În cazul nerespectării acestei dispoziţii legale, articolul 143 aliniatul 4 din aceeaşi lege prevede că: Îndrumătorii lucrărilor de licenţă, de diplomă, de disertaţie şi de doctorat răspund în solidar cu autorii acestora de asigurarea originalităţii conţinutului acestora.
Recunoaşterea dreptului la paternitatea operei, consacrat de articolul 10 litera b) din Legea numărul 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a impus obligaţia tuturor acelora care folosesc citate, articole izolate sau extrase din opere, fără consimţământul autorului, să menţioneze sursa şi numele autorului."
Detalii : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagiat punkreator punkreator Se poate acuza cu plagiat un student, care a predat o lucrare de seminar cu un an in urma? Profesorul nu a sesizat acest fapt la predare, si a acordat o nota. ... (vezi toată discuția)
Retur bani licenta (fara factura) Sebastian11@ Sebastian11@ Buna ziua! Am achizitionat o licenta recent de la o firma care se ocupa de realizari proiecte de licenta/doctorat etc. Si sunt foarte dezamagit de ceea ce ... (vezi toată discuția)
Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)