avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retur bani licenta (Fara factura)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retur bani licenta (Fara factura)

Buna ziua! Am achizitionat o licenta recent de la o firma care se ocupa de realizari proiecte de licenta/doctorat etc. Si sunt foarte dezamagit de ceea ce mi-au trimis pana in prezent. Profesorul indrumator mi-a spus ca nu pot intra cu asa ceva in licenta si acestia refuza sa imi restituie banii. Au trecut aproximativ 7 zile de cand am facut plata catre ei (2500 Lei) Problema este ca am platit prin revolut (nu am primit factura, nu am primit nimic din partea lor) Am cum sa imi recuperez banii?
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
Sebastian11@, utilizator
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca nu exista factura plata este dovedita cu extrasul de plata din aplicatia revolut. In caz ca recuperarea nu se poate realiza pe cale amiabila atunci singura posibilitate este aceea de a actiona in judecata destinatarul platii
13 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, nici nu stiu cum ar fi putut să vă emită factură, din moment ce în România activitatea de a realiza o lucrare de diplomă/master/doctorat, etc, de către altcineva în locul persoanei care urmează să susțină examenul este ABSOLUT ILEGAL!. Nu se poate desfășura legal o activitate comercială în acest sens. Încercați să faceți refuz de plată la Revolut, altă variantă nu aveți. Oricum, prin acțiunea dvs ați încercat fraudarea examenului de licență, așa că...
3 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de proprietate intelectuala asupra unei lucrari stiintifice poate fi transferat altei persoane cu acordul autorului, ceea ce nu este ilegal sa se perceapa o anumita suma in schimbul respectivei lucrari. Ilegal este sa folosesti acea lucrare in nume propriu la declararea autenticitatii solicitate in cazul sustinetii examenului de doctorat, licenta. In consecinta, e problema achizitorului ce face cu acea lucrare insa in raport cu vanzatorul (autotul lucrarii) exista un raport perfect legal intemeiat pe dreptul de autor.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decanul Facultății de Drept din Oradea nu e de aceeași părere cu dvs.:

Consecinţe penale

Site-urile de lucrări la comandă se laudă că activitatea ar fi legală, dar realitatea e că şi studenţii, şi autorii comit o ilegalitate şi riscă sancţiuni penale! Asta pentru că, atunci când îşi prezintă lucrarea, studenţii semnează o declaraţie pe proprie răspundere prin care atestă că ei sunt autorii şi nu au primit "ajutor neautorizat". Or, comandând lucrările, este evident că mint.

Studenţii încalcă articolul 326 din Codul Penal, care defineşte falsul în declaraţii, pentru că declaraţia lor este mincinoasă, dar şi articolul 323, privind uzul de fals, pentru că se folosesc de declaraţia semnată pentru a se înscrie la examenul de licenţă şi pentru a primi o diplomă", spune avocatul Cristian Miheş, decanul Facultăţii de Drept. Tinerii riscă, deci, o amendă penală sau chiar închisoare de la 3 luni la 2 ani. Şi nu sunt în siguranţă nici autorii. "Cei care le vând devin şi ei complici, pentru că ştiu că lucrările se vor folosi într-un asemenea scop", motivează decanul.

Desigur, ca să ajungă să răspundă penal, tinerii ar trebui întâi reclamaţi şi dovediţi, ceea ce e totuşi improbabil. Cât timp afacerile merg bine, autorii şi clienţii nu se vor turna unii pe alţii procurorilor. Iar societatea continuă să se umple de impostori şi sfertodocţi...

[ link extern ]
3 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoria e una iar practica e alta. Dl profesor probabil in disperarea sa academica nu cunoste faptul ca exista programe de detectare a lucrarilor plagiate si face confuzie intre a identifica astfel de plagiate (dovada ca lucrarile sunt sau nu autentice) autorul neputand fi acuzat de asemenea fapte expuse cu caracter penal, si a analiza o lucrare in functie de modul in care a fost realizata si sustinuta. Este dealtfel cunoscut si de notorietate ca anumite persoane gasite vinovate de plagiat nici nu li s-a retras titlul dar cu atat mai mult nu au raspuns penal ptr furt intelectual sau fals in declaratii.

Ceea ce interesa in postarea initiala, era aspectul recuperarii sumei platite ptr anumit produs, -lucare stiintifica. Si repet aici vb despre un raport juridic avand la baza dreptul autorului de a vinde lucrarea sa intelectuala in schimbul unui pret respectiv dreptul cumparatorului de a obiecta raportat la calitatea lucrarii cu consecinta recuperarii sumei platite. ( aici, in cadrul unei actiuni in instanta avad ca obiect pretentii, cumparatorul, daca va constata ca lucrarea contine pasaje, idei preluate din alte lucrari ori nu contine ceea ce doreste solicitantul, poate cere remiterea pretului platit. Atat timp cat acea lucare nu a fost identificata ca plagiata, nu a fost sustinuta public ne hazardam in acuzatii care oricum in practica nu au corespondent.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

Alte discuții în legătură

Incalcare drepturi de autor - plagiat lucrare de licenta GeorgianaBighiu GeorgianaBighiu Buna seara, La o cautare a numelui meu pe internet am descoperit ca am fost trecuta in dreptul lucrarii unui doctorand de la Universitatea unde am absolvit ... (vezi toată discuția)
Am facut o lucrare de licenta si e plagiata 16% elenasimona85 elenasimona85 am facut o lucrare de licenta si e plagiata 16%, cum pot sa repar greseala ,legile existand pe internet si fiind sursa mea de scriere astept raspuns cat mai ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? gerrardd gerrardd Buna seara tuturor. Am o intrebare. Anul acesta, in vara am cumparat o lucrare de licenta de pe un site din Romania. Administratorul site-ului respectiv m-a ... (vezi toată discuția)