avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata

Buna ziua,
Daca am avut 30 de zile de concediu fara plata in anul premergetor nasterii copilului, mai pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?
Cel mai recent răspuns: MihaiDG , utilizator 13:17, 27 Septembrie 2015
Deci, in acest caz trebuie sa obtin si de la angajatorul din Cehia, o hartie care sa ateste ca am lucrat sau totul este centralizat?
1. Nu se poate centraliza asa ceva, deocamdata.

2. Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor precizeaza, la art.6 (5), lit. g), ca, in acest caz, este nevoie de:

"copia contractului de muncã sau, dupã caz, dovada eliberatã de angajatori ori de autoritãţile competente strãine sau române, tradusã şi legalizatã, care sã ateste perioadele în care au fost realizate activitãţi profesionale şi care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socialã, denumit în continuare Regulamentul nr. 883/2004 şi ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socialã, precum şi veniturile aferente acestor activitãţi, inclusiv cele provenite din perioadele de şomaj şi concedii medicale. Aceste prevederi se aplicã şi persoanelor care au realizat activitãţi salariale ori independente în statele care aplicã prevederile Regulamentului (CEE) nr. 1.408/1971 al Consiliului din 14 iunie 1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socialã în raport cu lucrãtorii salariaţi şi cu familiile acestora, care se deplaseazã în cadrul Comunitãţii, pentru situaţiile prevãzute la art. 90 alin. (1) din Regulamentul nr. 883/2004."
Multumesc pentru raspunsuri. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru mamici Martin/ Martin/ Se poate primi indemnizatie daca ai lucrat in strainatate inaintea nasterii? Daca da ce acte avem nevoie? Multumesc (vezi toată discuția)
Prenatal si indemnizatie crestere copil daca a lucrat in anglia cu acte in regula cosmin_vilc cosmin_vilc Am dori si noi sa stim cum se procedeaza daca sotia a lucrat din ianuarie pana in octombrie 2014 in Anglia si are toate actele in regula de acolo iar din 4 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil daca am lucrat o perioada in ue ada51 ada51 Momentan lucrez cu forme legale in Malta, contractul expira pe 31.09.2013 , dupa care voi incepe serviciul la un nou loc de munca in Romania. Voi naste pe la ... (vezi toată discuția)