avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Provident
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Provident

Am un imprumut la provident pe care nu l-am mai platit de peste 1 an. Mentionez ca am fost sunat de cineva de la ei acum vreo 6 luni si mi-au spus ca trebuie sa platesc toate ratele restante (aprox 3000 lei) desi in acestea era inclusa deplasarea agentului, serviciu pe care nu l-am mai primit pentru ca nu a mai venit nimeni pe la mine. Acum am primit o scrisoare de la ei ca le datorez 6000 lei. Ce pot sa fac? Mentionez ca m-au bagat si in biroul de credite in perioada in care eu asteptam o solutie de rambursare esalonata care nu a mai venit de la ei.
Cel mai recent răspuns: Dan Belea , utilizator 06:42, 14 Octombrie 2015
In primul rand cititi cu atentie contractul pe care l-ati semnat. Solicitarea de (re)esalonare se transmite in scris, nu telefonic sau verbal prin agent si sper ca ati procedat corect. Daca din adresa trimisa de ei nu reiese modul de calcul sau considerati ca sumele pretinse nu sunt reale, adresati-va IN SCRIS IFN-ului creditor si solicitati lamuriri.
Din ceea ce s-a scris aici, Provident nu execută silit . Contractele lor sunt pline de clauze abuzive. Dacă veți primi somație de la execuotr, atunci aveți 15 zile să faceți acțiune în constatarea clauzelor abuzive și o contestație la executare în care cereți suspendarea executării până la soluționarea primului litigiu.
Nu am primit o solutie de reesalonare. ei mi-au transmis ca vor venii cu o solutie si dupa aprox 5-6 luni au cerut achitarea ratelor restante si abia pe urma vom avea o discutie legata de reesalonare. Doar ca aceste rate restante contin si deplasarea agentului care eu nu am fost de acord sa o platesc. Pot sa le deschid un proces pentru ca m-au introdus in baza de date la biroul de credite iar eu acum cateva luni am incercat sa fac un credit pentru casa si am primit raspuns negativ din cauza lor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand v-ati imprumutat ati bifat ca vreti ca cineva sa vina sa va ia ratele, nu ati luat banii prin banca si nu ati platit ratele prin banca. Ca nu ati mai platit si agentul nu a mai venit degeaba la usa dvs, e altceva.
Tot pt ca nu ati platit, sunteti inscris ca rau platnic in BC.
E adevarat ca nu am mai platit dar nu vreau sa le platesc acum un serviciu care ei nu mi-i l-au oferit adica deplasarea agentului. si in plus eu stateam si asteptam o solutie de reesalonare de la ei, promisa telefonic care nu a mai venit. Si daca vroiam sa platesc nu aveam la cine din moment ce nu m-a mai cautat nimeni. era obligatia lor sa vina saptamanal cum era stipulat in contract

Alte discuții în legătură

Rata lunara maryan27 maryan27 Bună ziua! Din luna decembrie nu m-a contactat nici un agent din partea Provident pt plata ratei. Am sunat în luna Februarie sa cer un cont sau sa pot plăti ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)
Situatie mai complicata sammona21 sammona21 Buna ziua. Am o situatie mai complicata cu cateva banci si am nevoie de o parere. In anul 2008 am luat un credit de la o banca in valoare de 12000 lei la care ... (vezi toată discuția)