avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respectare termen citatie de chemare in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respectare termen citatie de chemare in instanta

Buna Ziua!

Am primit o citatie de chemare in instanta ca parat intr-un proces,
prin posta.

Citatia am gasit-o cand am venit de la servici , nu in cutia postala ci langa cutia postala.
(eu stau la bloc si postasul de obicei nu baga corespondenta in cutiile postale ci le lasa pe un suport de lemn de langa cutiile postale)

Nu m-a vazut nimeni cand am luat plicul cu citatia , postasul nu mi-a inmanat citatia personal si nici nu am semnat nimic de primire a citatiei

Este vreo problema daca nu ma prezint la prima infatisare in acest proces pe motiv ca nu am primit citatia?!

Ce mi se poate intampla daca nu ma duc?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:05, 28 Septembrie 2015
Daca nu sunteti citat in calitate de martor, nu se intampla nimic.
Daca sunteti martor, ar trebui sa mergeti, in sens contrar putandu-se aplica o amenda.
Depinde de calitatea procesuala(reclamant/parat,martor), nu contati pe faptul ca nu ati semnat,probabil ca, s-a incheiat un proces verbal conform art.163(3)-(5) NCPC.
Cel mai probabil mentiunea de pe dovada de citare va fi in sensul ca aceasta a fost afisata si va fi considerata procedura completa.

In functie de calitatea dvs si de interesul pe care il aveti vis a vis de aceasta cauza va puteti prezenta sau nu. Cert este ca va continua procesul si in lipsa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii este legala punerea citatiei in cutia postala? kinga10 kinga10 Dispozitiile din Noul Cod de procedura civila nu sunt foarte clare....Multumesc (vezi toată discuția)
Procedura de comunicare conform noului cod de procedura civila popescumarin popescumarin procedura d e comunicare este legal indeplinita daca nici o persoana nu a fost gasita la domiciliu iar postasul a depus plicul la cutia postală? Cf. art 163 ... (vezi toată discuția)
Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)