avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ref.Procedura civila . Bună ziua. Întrebare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ref.Procedura civila . Bună ziua. Întrebare procedura civila. ...

Ref.Procedura civila .
Bună ziua.
Întrebare procedura civila.
Introducerea cuvenita a unei cereri de lamurire sentinta civila, care respinsa fiind, instanta avertizând în plus pe petent, ca este posibil de amenda judiciara, dacă introduce cu rea credința astfel de cereri? În nuci un caz nu a fost rea credința. Mai mult, instanta specifica faptul ca, lăsarea unei citații pentru audierea ca martor , în cutia postala destinatarului, fara inmanare personala, este legala. Multumesc.
Nu se înțelege ce legătură au lămurirea sentintei cu procedura de citare.Incercati sa fiți.mai explicit.In ceea ce privește citarea /comunicatea unor acte de procedura asa se realizează im marea majoritate a cazurilor,se lasă la cutia de scrisori iar postasul/agentul procedural consemnează modalitatea afișare, înmânare,lăsarea la cutie într un proces verbal care face dovada realizării /indeplinirii procedurii pt instanta.Nu sta nimeni sa pandeasca martorul,sau persoane citata ((care poate nu se afla la domiciliu )nu suntem în filmele americane iar care citația e ,,servita ",inmanata personal etc.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Bună ziua. Nu ma luați peste picior va rog. . Am fost explicit. Aratati mi va rog în CPC unde scrie ca este legala lăsarea citatiei în cutia postala, de unde o poate lua oricine. Chiar și vântul. Era vorba de o citare in calitate de martor în civil. Martorul nu a văzut nici o citație. Si a luat amenda. Ca nu s a prezentat. Mai avem si telefoane. Am ajuns sa folosim telefoanele pe post de aparate de operatiuni bancare. S a uitat rostul lor. De convorbiri. Avand în vedere ca în hotărârea judecătorească instanta s a contrazis în argumente, s a făcut cerere de lămurire. Confom Cpc. Este simplu. Dacă vreți sa înțelegeți. Pe deasupra a fost avertizat petentul ca introduce cerere cu rea credinta și este avertizat. Asta inseamna la noi accesul liber la justiție. Este de fapt o descurajare a apararii drepturilor legitime. .Cererea a fost destul de pertinenta. si indreptatita. Reaua credinta inseamna cu totul altceva.. Multumesc..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu se înțelege ce legătură au lămurirea sentintei cu procedura de citare.Incercati sa fiți.mai explicit.In ceea ce privește citarea /comunicatea unor acte de procedura asa se realizează im marea majoritate a cazurilor,se lasă la cutia de scrisori iar postasul/agentul procedural consemnează modalitatea afișare, înmânare,lăsarea la cutie într un proces verbal care face dovada realizării /indeplinirii procedurii pt instanta.Nu sta nimeni sa pandeasca martorul,sau persoane citata ((care poate nu se afla la domiciliu )nu suntem în filmele americane iar care citația e ,,servita ",inmanata personal etc.

Aveți dispozițiile art 163 alin 6,7 8 NCPC foarte clare .Ce este important este ca recipisa întocmită de postas /agent procedural face dovada realizării procedurii de citare.Restul sunt simple discuții , interpretări proprii ale unor dispoziții legale etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu v-a luat nimeni peste picior, pur si simplu nu se intelege din primul mesaj care este situatia. Frazei care incepe cu „introducerea cuvenita...” ii lipseste predicatul propozitiei principale, lipsesc elemente din comunicarea dv., unele pot fi presupuse cu ceva efort, altele nu.
Daca insa doriti un tratament foarte serios, va rog tare frumos si respectuos sa tratati si dv. la fel justitia romana. Daca la dv. insa realmente bate vantul prin cutia postala, in general asta nu se intampla. Martorul este propus de una dintre parti, nu imi este clar de ce partea interesata nu l-a anuntat. Pana la amenda este ceva drum.
Nu se intelege in ce context si de ce partea a fost atentionata privind reaua-credinta.
Cererea de lamurire nu se face privitor la argumentele instantei.
Doar citirea Codului de procedura nu este suficienta pentru a cunoaste interpretarea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce este acceptata lasarea citarii in cutia postala fara a ... Dr77 Dr77 De ce este acceptata lasarea citarii in cutia postala fara a se verifica dace este acasa destinatarul...am primit toate citatiile in cutia postala .. ..toate ... (vezi toată discuția)
Respectare termen citatie de chemare in instanta ivf ivf Buna Ziua! Am primit o citatie de chemare in instanta ca parat intr-un proces, prin posta. Citatia am gasit-o cand am venit de la servici , nu in cutia ... (vezi toată discuția)