avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... citatia poate fi lasata in cutia postala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

citatia poate fi lasata in cutia postala?

citatia poate fi lasata in cutia postala?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:40, 3 Decembrie 2023
Da, poate fi.
Da,în 90%din cazuri citația este lăsată în cutia postala de către factorul.postall,acesta consemnând într o recipisa modul de înmânare, (depunere,înmânare,afisare)act ce face dovada realizării procedurii de citare..
Doar după ce agentul procedural sau postasul va căutat fizic la domiciliu sau prin telefon și nu va gasit, sau va gasit dar ați refuzat citația, Asfel acesta va completa un proces verbal în care va menționa că nu ați fost găsit sau că ați refuzat și citatia va fost pusă la cutia poștală personală, dar in nici-un caz nu are voie să o lase la cutia comună, la avizier, la vecini, sau la primul om care ii iese în cale
mabu a scris:

citatia poate fi lasata in cutia postala?

Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
Nedelea Florin, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule în ce calitate răspundeți dvs pe aici?Va credeți doctor în drept pt ca aveți un proces pe rol și va judecați cu modele de pe net?Ce citiți dvs are relevanta 0 dacă în practica lucrurile se petrec altfel.Cazurile de citare prin agent procedural sunt rare datorita nr insuficient al personalului iar livrarea citatiilor se face în condițiile descrise în răspunsul meu.Dacs pe dvs va suna postasul cand primiti citatiile nu inseamna ca se intampla si in alte cazuri sau ca exista un text legal in acest sensPuteti sa fiți inginer sau informatician dar asta nu înseamnă că dacă citiți un text de lege aveți răspunsuri pertinente..Acum 8 luni nu știați ce înseamnă abținerea unui judecător într o cauza și acum oferiți răspunsuri.Hai sa pastram totuși simțul măsurii și al realității..
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatia se pune in cutia postala cand nu ma gaseste acasa? aidu aidu postasul nu m-a gasit acasa si zice ca a bagat citatia in cutia postala insa trebuia sa bage instiintarea in cutia postala, nu citatia! totusi, textul de ... (vezi toată discuția)
Procedura de citare Sunrunner Sunrunner \"Citatia se semneaza de cel care o emite.Ea se inmaneaza de agenti anume desemnati sau prin intermediul serviciului postal.Inmanarea se face personal celui ... (vezi toată discuția)
Procedura de comunicare conform noului cod de procedura civila popescumarin popescumarin procedura d e comunicare este legal indeplinita daca nici o persoana nu a fost gasita la domiciliu iar postasul a depus plicul la cutia postală? Cf. art 163 ... (vezi toată discuția)