avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La ce se refera art. 278/1 c.proc.pen ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La ce se refera art. 278/1 c.proc.pen ?

Sunt in proces in calitate de intimat cu Asirom S.A. (petent)..si mi s-a trimis o citatie care suna cam asa: eu in calit de intimat in proces cu Asiron SA in calit de petent pentru FOND - P - plangere art.278/1 c.proc.pen.
Din cate am citit art 278 se refera la :

Potrivit articolului 278 C.pr.pen., plângerea împotriva măsurilor luate sau actelor efectuate de procuror, sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta, se rezolvă de prim procurorul parchetului, iar în cazul când măsurile şi actele sunt ale prim procurorului parchetului ori luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.

Articolul 278 cod procedură penală se referă la dreptul persoanelor interesate de a se plânge împotriva măsurilor luate, sau a actelor efectuate de procuror, ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta, şi nu la dreptul organului de cercetare penală de a ridica obiecţii împotriva dispoziţiilor date de procuror.

Eu ce sa inteleg din asta...

tnx
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 08:20, 5 Octombrie 2005
Dute la arhiva si studiaza dosarul caci poate mai sunt i alte pers interesate care au introdus aceasta cerere-daca nu ai facut tu-
cred ca "Asirom" a facut o sesizare la Parchet, sesizare ce nu a fost solutionata cf. asteptarilor sale. In general situatia presupune NUP deoarece fapta este civila. Impotriva rezolutiei procurorului societatea a facut plangere erarhica, care,insa , a mentinut solutia initiala. In contra acestei rezolutii de mentinere a solutiei si indirect in contra solutiei data de procuror s-a facut plangere la judecatorie in baza 278 ind.1 prin care se cere ca instanta sa cenzureze actele facute de catre procuror. In speta cred ca se invoca faptul ca suntem in prezenta unei infractiun si ca solutia corecta era trimiterea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala !? tutu12 tutu12 In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)