avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Facturi fiscale acceptate ca proba
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Facturi fiscale acceptate ca proba

Imi puteti spune va rog care sunt conditiile de acceptabilitate ca mijloc de proba in instanta a unei facturi fiscale si care e legea care reglementeaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: deucu consulting , Consilier juridic 12:03, 19 Octombrie 2009
Procedural: in cadrul probei cu inscrisuri conform codului de procedura civila daca proba este "concludenta, pertinenta si utila cauzei" si/sau daca a fost incuviintata/ordonata de catre instanta sau/si daca partea a depus-o pentru a-si dovedi sustinerile in momentul introducerii actiunii ori a depunerii intampinarii/cererii reconventionale-dupa caz;
In drept: conform codului comercial, a codului civil-dupa caz, depinde de obiectul cauzei.
In cazul unei somatii de plata imi este acceptata factura care este doar stampilata si nu este semnata?
Factura trebuie sa fie recunoscuta/acceptata la plata.
Dar instanta imi poate respinge cererea de somatie de plata invocand faptul ca aceasta creanta nu este certa deoarece factura nu este semnata?
Va multumesc.
Conform art.379 (3) C.proc.civ."Creanta certa este aceea a carei existenta rezulta din insusi actul de creanta sau si din alte acte, chiar neautentice, emanate de la debitor sau recunoscute de dansul".

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Conciliere inainte de deschidere insolventa? victoriada victoriada Am un debit recunoscut expres de debitor. Am formulat cerere pe OUG 119/2007. S-a respins, zic eu nejustificat. Nu am mai facut nici o conciliere, considerand ... (vezi toată discuția)
Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)